Μ. Χαρακόπουλος: Ευκαιρία τώρα για αντιπλημμυρικά και επίλυση του υδατικού προβλήματος στη Θεσσαλία
Φωτ. αρχείου. Επίσκεψη Μάξιμου Χαρακόπουλου στη διοίκηση του ΤΕΕ Θεσσαλίας

«Η συμβολή του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος και των επιστημόνων που συμμετέχουν σε αυτό είναι αναμφίβολα σπουδαία όλα αυτά τα χρόνια, τόσο για την κατασκευή όλων των βασικών υποδομών και των μεγάλων αναπτυξιακών έργων στη χώρα μας, όσο και για την εξέλιξή μας ως ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Πιστεύω ότι η συνεισφορά του Επιμελητηρίου και των μελών του θα είναι αντίστοιχη και στο μέλλον, καθώς οι προκλήσεις είναι πολλές και θα πρέπει να ανταποκριθούμε ανάλογα». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του στην εκδήλωση για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΤΕΕ. Ο Θεσσαλός πολιτικός, που δεν κατέστη δυνατό, λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, να παραβρεθεί στην εκδήλωση, αφού συνεχάρη τον πρόεδρο του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας κ. Νίκο Παπαγεωργίουγια την πρωτοβουλία, καλωσόρισε στη Λάρισα τον υφυπουργό Υποδομών κ. Νίκο Ταχιάοκαι τον πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Γιώργο Στασινό.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «ειδικά για την περιοχή μας, τη σοβαρά πληγείσα Θεσσαλία από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, τώρα είναι μια ευκαιρία για καταλυτικές παρεμβάσεις με αντιπλημμυρικά έργα που θα διασφαλίσουν τη θωράκιση των Θεσσαλών από παρόμοιες καταστροφές στο μέλλον. Και σήμερα, είναι ο σωστός χρόνος για να σχεδιαστεί και να λυθεί δια παντός με έργα το χρόνιο υδατικό πρόβλημα της περιοχής μας που απειλεί με ερημοποίηση την θεσσαλική γη».

Ο κυβερνητικός βουλευτής κατέληξε εκφράζοντας την ελπίδα ότι το ΤΕΕ «ως επιστημονικός φορέας, με την επιστημονική επάρκεια και το κοινωνικό πρόσημο που χαρακτηρίζει το έργο του, αλλά και ως σύμβουλος της πολιτείας, θα συνεισφέρει στα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και η Θεσσαλία γενικότερα».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις