Παράταση διαβούλευσης για διαχείριση υδάτων στη Θεσσαλία

«Θεωρώ εύλογο το αίτημα που μου έθεσαν οι εκπρόσωποι της ΕΔΥΘΕ για την παράταση της διαβούλευσης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής όσον αφορά στη διαχείριση των υδάτων και ειδικά τον νέο Φορέα Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (ΟΔΥΘ). Είναι ένα θέμα κρίσιμο για την προσφάτως πληγείσα από τις πλημμύρες Θεσσαλία και καλό θα ήταν να υπάρξει περισσότερος χρόνος για να διατυπωθούν προτάσεις και προβληματισμοί». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντησή του με μέλη της Επιτροπής για την Διεκδίκηση επίλυσης του Υδατικού προβλήματος Θεσσαλίας (ΕΔΥΘΕ). 

Η ανωτέρω επιτροπή, απαρτίζεται από αναγνωρισμένους επιστήμονες με γνώσεις και συχνές εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις για το χρόνιο και ακανθώδες ζήτημα της διαχείρισης των υδάτων στον θεσσαλικό κάμπο. 

Οι παριστάμενοι εκπρόσωποι της επιτροπής, κ.κ. Κώστας Γκούμας, Τάσος Μπαρμπούτης, Θεοφάνης Γέμτος και Δημήτρης Σοφολόγης, συζήτησαν διεξοδικά με τον Μάξιμο Χαρακόπουλο τόσο για τις επιπτώσεις στην πράξη των πλημμυρών λόγω Daniel όσο και για την αναγκαιότητα παράτασης της διαβούλευσης τουλάχιστον για 3 μήνες. Με την έναρξη της αρδευτικής περιόδου εμφανίζονται νέα πρακτικά προβλήματα στη διαχείριση των υδάτων και του αρδευτικού νερού και η παράταση της διαβούλευσης θα προσδώσει τη δυνατότητα κατάθεσης με ρεαλισμό και ωριμότητα απόψεων των θεσσαλικών φορέων, ειδικά για την πρόβλεψη του νομοσχεδίου σχετικά με τη σύσταση του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (ΟΔΥΘ).

 

Σύγκληση Επιτροπών της Βουλής 

Επιπροσθέτως, υπογράμμισαν ότι θεωρούν σκόπιμο να συνεχιστεί η συζήτηση σε επίπεδο επιτροπών της Βουλής για το υδατικό ζήτημα της Θεσσαλίας -είχε εκκινήσει με πρωτοβουλία του Μάξιμου Χαρακόπουλου στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής και ακολούθως σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Περιβάλλοντος και Περιφερειών. Στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο είναι σημαντικό να παρατεθούν απόψεις και στοιχεία για την μετά Daniel εποχή, καθώς νέοι παράγοντες υπεισέρχονται στην δύσκολη εξίσωση για το υδατικό, το σημαντικότερο περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό ζήτημα στη Θεσσαλία. Ο κυβερνητικός βουλευτής δεσμεύτηκε να εκκινήσει εκ νέου τις διαδικασίες για την πραγματοποίηση της κοινής συνεδρίασης των αρμοδίων Επιτροπών της Βουλής.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις