Ροδακινοπαραγωγοί Φαλάνης Λάρισας ζητούν άμεσα αποζημιώσεις

Ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Συμεών Κουπελόγλου κατέθεσε ερώτηση στους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών για την καθυστέρηση στην καταγραφή και αποζημίωση των ροδακινοπαραγωγών της Φαλάνης Λάρισας, οι οποίοι επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Στην ερώτησή του, ο κ. Κουπελόγλου επισημαίνει ότι η κακοκαιρία που έπληξε τη Φαλάνη της Λάρισας τον περασμένο Ιανουάριο προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε ροδακινές καλλιέργειες.

Οι ροδακινοπαραγωγοί της περιοχής, οι οποίοι υπολογίζονται σε περίπου 1.000, ζητούν από τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα στην καταγραφή των ζημιών και να χορηγήσουν αποζημιώσεις.

Ειδικότερα, οι ροδακινοπαραγωγοί τονίζουν ότι τα βιομηχανικά ροδάκινα χρειάζονται τέσσερα χρόνια για να παράγουν καρπούς, επομένως η επόμενη καλλιεργητική χρονιά θα χαθεί αν δεν αντικατασταθούν τα καμένα δέντρα μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Κουπελόγλου ζητά από τους Υπουργούς να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα:

  • Ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για την επίσπευση της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών και την έγκαιρη χορήγηση αποζημιώσεων στους ροδακινοπαραγωγούς;
  • Πώς θα διασφαλιστεί ότι οι αποζημιώσεις θα είναι επαρκείς για την αντικατάσταση των καμένων δέντρων και τη διασφάλιση της επόμενης καλλιεργητικής χρονιάς;
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις