Το Μυστήριο της Ντουλάπας

Στο γραφείο της εταιρείας "Αιθέριος Ήλιος", δύο υπάλληλοι, ο Ερμόδωρος και η Ξανθίππη, είχαν μπει σε μια παράξενη διένεξη. Το πρόβλημα; Μια ντουλάπα που βρισκόταν στο διάδρομο, γεμάτη φακέλους και χαρτιά που ανήκαν και στους δύο, αλλά ποτέ δεν είχαν συμφωνήσει στο πώς θα τη χρησιμοποιούσαν.

Ο Ερμόδωρος, γνωστός για την τάξη και την αυστηρή του μεθοδικότητα, ήταν πεπεισμένος ότι η ντουλάπα έπρεπε να έχει ένα αυστηρό σύστημα κατηγοριοποίησης. Κάθε έγγραφο έπρεπε να μπαίνει στη θέση του, σε απόλυτη αρμονία με τις υποθέσεις της εταιρείας. "Η τάξη είναι το θεμέλιο της επιτυχίας," έλεγε πάντα με σιγουριά.

Από την άλλη, η Ξανθίππη, μια πιο δημιουργική και χαλαρή ψυχή, θεωρούσε ότι δεν υπήρχε λόγος να περιορίζεται από τόσο άκαμπτους κανόνες. Για εκείνη, η ντουλάπα ήταν ένα μέσο έκφρασης. "Η ευελιξία είναι η κλειδαριά της προόδου," απαντούσε με γλυκό χαμόγελο κάθε φορά που άκουγε τις παρατηρήσεις του Ερμόδωρου.

Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο όταν ο Ερμόδωρος βρήκε τους φακέλους του, ανακατεμένους με εκείνους της Ξανθίππης, και αποφάσισε να δράσει. Έστειλε μια επίσημη καταγγελία στη διοίκηση της εταιρείας, ζητώντας να επιβληθεί τάξη και κανόνες στη χρήση της ντουλάπας.

Η Ξανθίππη, αντί να πτοηθεί, έστειλε και εκείνη τη δική της επιστολή. Όμως, σε αυτή, περιέγραφε τη ντουλάπα ως σύμβολο ελευθερίας, όπου οι ιδέες μπορούσαν να συνυπάρχουν χωρίς περιορισμούς. Και έτσι, η ντουλάπα, ένα απλό έπιπλο, έγινε το πεδίο μάχης για δύο διαφορετικές κοσμοθεωρίες.

Η ηθική της ιστορίας; Κάποιες φορές, το περιεχόμενο μιας ντουλάπας δεν είναι τόσο σημαντικό όσο το να μπορείς να γελάς με τις παράξενες διαμάχες της ζωής!

Σημείωση: Η ιστορία που διαβάσατε είναι ένα δημιούργημα της φαντασίας. Οι χαρακτήρες και τα γεγονότα είναι προϊόντα της δημιουργικής γραφής και δεν βασίζονται σε πραγματικά πρόσωπα ή συμβάντα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις