Τo UC δημιουργεί θερμότητα

Η Ρουμάνικη εταιρία Pro Air Clean επένδυσε περισσότερα από 18 εκατομμύρια σε εγκατάσταση αποτέφρωσης.Για την προ - κοκκοποίηση των οικιακών αποβλήτων επιλέχθηκε το Περιστρεφόμενο Ψαλίδι UC 130 της MeWa.

Η νέα εγκατάσταση προγραμματίζει την καύση περισσότερων από 60 τόνων οικιακών και ιατρικών αποβλήτων ανά ημέρα,προερχόμενα από όλη τη Ρουμανία. Μπροστά από την καρβουναποθήκη γίνεται ο προ- τεμαχισμός και η ομογενοποίηση των αποβλήτων από το Περιστρεφόμενο Ψαλίδι της MeWa. Τα καυτά αέρια δημιουργούν ατμούς οι οποίοι δίνουν ώθηση σε μια τουρμπίνα δημιουργώντας ηλεκτρική τάση μέσω μιας γεννήτριας. Ορισμένη ποσότητα ατμών φτάνει στα νοικοκυριά σαν περιφερειακή θέρμανση. Έτσι οι κάτοικοι της Νότιο - ανατολικής Ρουμανίας επωφελούνται από την ευαισθητοποίηση της Pro Air Clean και της MeWa.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΘΡΑΥΣΗ ΤΟΥ FIBER GLASS

Τα ενισχυμένα από fiberglass πλαστικά πρόκειται για ιδιαίτερα ανθεκτικά υλικά τα οποία αποτελούν μεγάλη πρόκληση όσον αφορά στην ανακύκλωσή τους. Το QZ 1600 πρωτοπορεί και σε αυτόν τον τομέα.

Η εταιρία HOBAS Rohre Gmbh κατασκευάζει για χρόνια αγωγούς νερού ενισχυμένους από FBP. Τα υπολείμματα που προκύπτουν από την κατασκευή ανακυκλώνονται με δυσκολία. Σε συνεργασία με τη MeWa, και κατόπιν της διεξαγωγής πολλών τεστ,βρέθηκε λύση. Αντί για τη χρήση τεμαχιστή, προτιμήθηκε η θραύση με το πατενταρισμένο QZ 1600 το οποίο μετά τις κατάλληλες ρυθμίσεις απέδωσε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο τυφώνας που δημιουργείται εντός του QZ και η δύναμη με την οποία συγκρούονται τα κομμάτια από fiber glass είχαν ως αποτέλεσμα το τελικό προϊόν να είναι λεπτό. Επιπρόσθετα το κόστος συντήρησης του QZ είναι πολύ μικρότερο από το απαιτούμενο κόστος συντήρησης τεμαχιστών για την αντίστοιχη εργασία.

Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ


Μια από τις νεώτερες εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων στη Γερμανία κατασκευάστηκε στο λιμάνι της Νυρεμβέργης.Το QZ και ο Κοκκοποιητής της MeWa είναι υπεύθυνα για τον τεμαχισμό και την κοκκοποίηση των χρησιμοποιηθέντων συσκευών που καταφθάνουν καθημερινά.

Το QZ 2000της MeWa δέχεται κάθε είδους ηλεκτρονικού σκράπ στην καμπίνα του. Οι αλυσίδες στο κάτω μέρος επιταχύνουν την κίνηση του υλικού δημιουργώντας κυκλώνα. Οι φυσικές δυνάμεις έχουν ως αποτέλεσμα την αποσυναρμολόγηση των συσκευών. Λίγα δευτερόλεπτα μετά τα ξεχωριστά εξαρτήματα πλέον εξέρχονται του μηχανήματος.

Για τα εναπομείναντα εξαρτήματα, έχει εγκατασταθεί και ο Κοκκοποιητής UG1600 της MeWa το οποίο διαχωρίζει τα καλά κοκκοποιημένα μέταλλα από τα πλαστικά και άλλα ορυκτά. Με τη χρήση αυτής της μεθόδου η εταιρία παράγει 10διαφορετικά κλάσματα.

ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΨΥΓΕΙΑ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ

Μια νέα εγκατάσταση ανακύκλωσης ψυγείων στη Μαδρίτη πρόσφατα επεξεργάστηκε το πρώτο της ψυγείο. Ταυτόχρονα, στην εγκατάσταση της NOEX AG το ψυγείο υπ' αριθμόν 3.000.000 τέθηκε υπό επεξεργασία. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση ήταν η πρώτη τέτοιου τύπου που παρασκευάστηκε από τη MeWa πριν από περίπου 10 χρόνια. Κοινός παρονομαστής: Το πατενταρισμένο από τη MeWa QZ!

Πολλές εγκαταστάσεις ανακύκλωσης WEEE βρίσκονται υπό κατασκευή λόγω της οδηγίας της εφαρμογής της οδηγίας σχετικά με τα WEEE από την Ε.Ε. Η πιο σύγχρονη από αυτές, στη Μαδρίτη, έχει στην "καρδιά" της διαδικασίας το QZ της MeWa το οποίο μπορεί να αποσυναρμολογήσει κάθε λογής ηλεκτρική και ηλεκτρονική συσκευή σε μια διαδικασία ενός βήματος.

Οι αλυσίδες στον πάτο του μηχανήματος δημιουργούν κυκλώνα εντός της καμπίνας με αποτέλεσμα την πλήρη αποσυναρμολόγηση των συσκευών λόγω των φυσικών δυνάμεων και των συγκρούσεων που αυτές προκαλούν.

ΦΥΣΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΤΟ Bio - QZ

Σε μια φάρμα στην ανατολική Γερμανία παράγονται φυσικά λιπάσματα, καύσιμα, ηλεκτρική ενέργεια καθώς και θερμότητα από συσκευασμένες τροφές, κλαδέματα, οργανικά απόβλητα και ξυλώδη απόβλητα. Το Bio - QZ της MeWa βοηθά σε αυτή την προσπάθεια.

Ο ιδιοκτήτης της φάρμας σχεδίασε την εγκατάσταση βιοαερίου μόνος του και εφαρμόζει μια καινοτομία καθώς τροφοδοτεί τους ζυμωτές του και με οργανικά απόβλητα από νοικοκυριά αλλά και με συσκευασμένες τροφές.Μετά τη ζύμωση, τα απόβλητα υγιεινοποιούνται πριν περάσουν ξανά μια φάση ζύμωσης.

Για την επεξεργασία των αποβλήτων πριν τη ζύμωση, επιλέχθηκε το Bio - QZ της MeWa το οποίο παράγει ομογενή υποστρώματα τα οποία τροφοδοτούνται στους ζυμωτές με αποτέλεσμα η ανακίνηση των περιεχομένων τους να είναι πιο εύκολη.

Φίλτρα λαδιών: Από επικίνδυνα απόβλητα σε πολύτιμες πρώτες ύλες

Τα μεταχειρισμένα φίλτρα λαδιών των ΙΧ και των Φορτηγών θεωρούνται επικίνδυνα απόβλητα και η συλλογή τους πρέπει να γίνεται ξεχωριστά. Τα εξαρτήματα τους όμως αποτελούνται κατά το 60% από μέταλλα, συνεπώς αξίζει η επεξεργασία τους.Χρησιμοποιώντας την κατάλληλη τεχνολογία, μπορούν να ανακτηθούν υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες από τα μολυσμένα εξαρτήματα των οχημάτων.

Τα μεταχειρισμένα φίλτρα λαδιών δεν θεωρούνται καταναλωτικά προϊόντα. Με τη συχνότητα αλλαγής τους να είναι 10.000 - 30.000 χλμ. (ανάλογα με τον τύπο του οχήματος),ένα φίλτρο λαδιού κατά μέσο όρο καταλήγει στα δοχεία συλλογής των συνεργείων ανά έτος ανά όχημα. Όταν χρησιμοποιούνται συστήματα συλλογής, συγκεντρώνονται χιλιάδες τόνοι φίλτρων λαδιού στις δυτικές βιομηχανικές περιοχές.

Στην Ιταλία, η εταιρία Riccoboni Holding εγκατέστησε μια ειδική γραμμή ανακύκλωσης φίλτρων λαδιού σχεδιασμένη από τη MeWa.

Τα μεταχειρισμένα φίλτρα λαδιών έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο. Περιέχουν επίσης και μικρότερες ποσότητες αλουμινίου. Το χαρτί του φίλτρου, τα λαστιχένια μανίκια και τα άλλα πλαστικά κομμάτια αποτελούν το 10% του βάρους του φίλτρου.Τα υπολείμματα λαδιών αποτελούν το 20% του μίγματος υλικών.

Ο διαχωρισμός των υλικών ανά τύπο χρειάζεται μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία καθώς και την κατάλληλη τεχνολογία.

Ο σχεδιασμός της MeWa για τη Riccoboni επιτρέπει την επεξεργασία 5 τόνων φίλτρων λαδιών ανά ώρα. Αρχικά γίνεται ο διαχωρισμός των δοχείων, των στερεών μεταλλικών κομματιών, των υφασμάτων και άλλων ξένων κλασμάτων από τη ροή των υλικών.

Ο ειδικός τεμαχιστής της MeWa (Σειρά UG) κοκκοποιεί το υλικό (σε μέγεθος μικρότερο ή ίσο των 25mm). Το τεμαχισμένο υλικό προορίζεται για φυγοκέντρηση όπου και καθαρίζεται. Το λάδι διαχωρίζεται και αποθηκεύεται σε δεξαμενές. Το υπόλοιπο υλικό είναι στεγνό και μπορεί να οδηγηθεί για διαχωρισμό σε σιδηρούχα και μη - σιδηρούχα. Η περιεκτικότητα του τελικού κλάσματος σε λάδι είναι χαμηλότερη από 2%.

Επιπρόσθετα,η MeWa εγκατέστησε κανάλια στράγγισης καθώς και φρεάτια για το λάδι -στον Τεμαχιστή καθώς και σε όλους του μεταφορείς- ώστε το λάδι να συλλέγεται σε δεξαμενές και να μην υπάρχει μόλυνση του εδάφους.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις