Σχέδια Διαχείρισης των υδατικών πόρων της χώρας από το ΥΠΕΚΑ

Η Ειδική Γραμματεία Υπάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος στο πλαίσιο της δεύτερης και τελικής φάσης διαβούλευσης των Σχεδίων Διαχείρισης των Υδατικών Διαμερισμάτων της χώρας ανακοινώνει το πρόγραμμα ημερίδων Ιουνίου και Ιουλίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Ειδική Γραμματεία πριν από την οριστική διαμόρφωση, τα Σχέδια Διαχείρισης τίθενται για μια περίοδο 6 μηνών σε δημόσια διαβούλευση με σκοπό την ενημέρωση του κοινού και την υποβολή απόψεων από κάθε ενδιαφερόμενο. Στο πλαίσιο αυτό:

1. Θα συνταχθούν συνοπτικά και απλουστευμένα κείμενα, τα οποία θα περιλαμβάνουν περίληψη των Σχεδίων Διαχείρισης και γενική επισκόπηση των σημαντικότερων θεμάτων διαχείρισης των υδατικών πόρων κάθε Λεκάνης Απορροής Ποταμού.

2. Θα δημοσιοποιηθούν τα Σχέδια Διαχείρισης σε συνοπτική και απλουστευμένη μορφή μέσω του διαδικτύου, με τη διάθεση έντυπου υλικού καθώς και αντίστοιχων ανακοινώσεων στα ΜΜΕ.

3. Θα διαμορφωθούν ερωτηματολόγια για συγκεκριμένα θέματα διαβούλευσης με σκοπό την υποβολή γραπτών απόψεων μέσα σε καθορισμένο χρονοδιάγραμμα.

4. Θα διοργανωθούν ημερίδες και σεμινάρια για τα Σχέδια Διαχείρισης και τα σημαντικά θέματα διαχείρισης σε περιφερειακό/τοπικό επίπεδο προς ενημέρωση του κοινού.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις