Ένα ταξίδι στην παράδοση μέσα από το “Agroquality Festival-Κερνάμε Ελλάδα”

Αλεύρι με μείγμα από βότανα, μελωμένοι ξηροί καρποί, ζυμαρικά ολικής άλεσης, χαλβά με φράουλα και σοκολάτα, μελόκρασο, γλυκό κουταλιού από φιστίκια Αιγίνης, βασιλικό πολτό, σαλιγκάρια, τυριά, παξιμάδια και ελιές κάθε είδους, φρούτα, λαχανικά και πολλά άλλα δοκίμασαν όσοι επισκέφτηκαν το 3ο φεστιβάλ ποιοτικών αγροτικών προϊόντων «Agroquality Festival - Κερνάμε Ελλάδα» που διοργανώθηκε στον υπαίθριο χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας το τριήμερο 22, 23 και 24 Ιουνίου.

Παραγωγοί, συνεταιρισμοί και ομάδες από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν με τα παραδοσιακά ή και βιολογικά τους προϊόντα σε ένα «πανηγύρι» τοπικών εδεσμάτων, ροφημάτων, αρωματικών φυτών και βοτάνων που παρά τον αττικό καύσωνα προσέλκυσε πολύ κόσμο.

Παράλληλα, λειτούργησαν εργαστήρια παρασκευής ζυμαρικών, τυριού, πετιμεζιού, σύγκλινων, λουκάνικων και άλλων προϊόντων που οι επισκέπτες όχι μόνο παρακολουθούσαν με μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά αρκετοί κρατούσαν σημειώσεις και έκαναν ερωτήσεις.

Στο φεστιβάλ την τιμητική τους είχαν και τα παραδοσιακά παιχνίδια, με τα παιδιά να παίζουν κουτσό, σκοινάκι και να παρακολουθούν παραστάσεις καραγκιόζη. Επίσης, οι "μικροί" επισκέπτες ζωγράφισαν με χρώματα από χώμα, έπλασαν ζυμαράκια, κατασκεύασαν φιγούρες του θεάτρου σκιών, αντικείμενα από πηλό και συνέθεσαν κολάζ από όσπρια. Η έμφαση στα παραδοσιακά προϊόντα επεκτεινόταν και σε χειροτεχνίες, κοσμήματα, χειροποίητες φλογέρες από καλάμι με πλούσια εκθέματα.

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιώς και την 3η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων, υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις