Με μεγάλη επιτυχία το συνέδριο Sustainable Waste Management

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στις 18 – 22 Ιουνίου, το διεθνές workshop “Sustainable Waste Management”, το οποίο διοργάνωσε το ΑΙΤ, το Earth Engineering Center (EEC) του Columbia University και το WTERT- Greece (ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ), στις εγκαταστάσεις του ΑΙΤ. Κύριος στόχος του προγράμματος ήταν να εξεταστούν οι πλέον σύγχρονες τεχνολογίες για τη βιώσιμη διαχείριση στερεών και άλλων αποβλήτων εστιάζοντας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Η μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα υπογραμμίζει τη μεγάλη ανάγκη για εκπαίδευση αιχμής στις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες για την αειφόρο διαχείριση των αποβλήτων παγκοσμίως. Όπως δήλωσε ο Αντιπρύτανης του ΑΙΤ και εκ των συν-διοργανωτών, Δρ. Γρηγόρης Γιοβανώφ, «το πρόγραμμα εμβάθυνε στην βάση της πυραμίδας ιεράρχησης της αειφόρου διαχείρισης αποβλήτων και συγκεκριμένα σε θέματα ανακύκλωσης, ανάκτησης ενέργειας και τελικά στην διαχείριση των αποβλήτων με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο».

Συγκεκριμένα, 67 στελέχη που δραστηριοποιούνται στο χώρο της διαχείρισης αποβλήτων από την Ελλάδα, το Βέλγιο, τη Σερβία, την Ιορδανία, τον Λίβανο, τα ΗΑΕ, την Παλαιστίνη και το Αζερμπαϊτζάν βρέθηκαν για πέντε ημέρες στο ΑΙΤ και επικεντρώθηκαν σε νέες πρακτικές, τα περιβαλλοντικά οφέλη, τις επιπτώσεις και την οικονομική βιωσιμότητα της Ανακύκλωσης, της Παραγωγής Ενέργειας από Απόβλητα, της Μηχανικής-Βιολογικής Επεξεργασίας, της Κοµποστοποίησης και της Υγειονοµικής Ταφής.

Κεντρικοί Ομιλητές του Sustainable Waste Management ήταν οι παγκοσμίως καταξιωμένοι:

• Ομότιμος καθηγητής Νικόλαος Ι. Θέμελης, Columbia University, διευθυντής του Earth Engineering Center

• Professor Carlo Vandecasteele, Katholieke Universiteit Leuven

• Professor Stefano Consonni, Politecnico di Milano

• Professor Goran Vujic, University of Novi Sad

• Dr. Costas Velis, University of Leeds

• Dr. Ευστράτιος Καλογήρου, Πρόεδρος του WTERT Greece (ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ)

• Επ. καθηγητής Επαμεινώνδας Βουτσάς, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

• Αναπ. καθηγητής Αβραάμ Καραγιαννίδης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Το πρόγραμμα τέλεσε υπό την αιγίδα των ΔΕΗ, TEE, του Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών καθώς και με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Πολιτικών Μηχανικών ICE και του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου. Οι χορηγοί επικοινωνίας ήταν το περιοδικό Water&Waste, το epixeiro.gr και το Plant Management & Energy In.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις