Η CNH επεκτείνει τη συνδεσιμότητα δικτύου με τη συνεργασία με την Intelsat

Η CNH και η Intelsat, διαχειριστής ενός από τα μεγαλύτερα ολοκληρωμένα δορυφορικά και επίγεια δίκτυα επικοινωνιών στον κόσμο, ανακοίνωσαν μια συνεργασία που θα είναι η πρώτη που θα παρέχει στους αγρότες πανταχού παρούσα πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω μιας ανθεκτικής υπηρεσίας δορυφορικών επικοινωνιών (SATCOM). 

Με βάση ένα νέο μνημόνιο κατανόησης, η Intelsat θα παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο σε πολλαπλούς τροχούς για τη σύνδεση του εξοπλισμού της CNH που εργάζεται σε απομακρυσμένες τοποθεσίες και των εύχρηστων δορυφορικών τερματικών που είναι έτοιμα να διαχειριστούν το δύσκολο περιβάλλον μιας φάρμας.

Με 60 χρόνια εμπειρίας στον τομέα SATCOM, οι δυνατότητες της Intelsat καλύπτουν γεωσύγχρονες και χαμηλές γήινες τροχιές, προσφέροντας στους πελάτες των Case IH, Steyr και New Holland κάλυψη SATCOM που δεν έχει προηγούμενο στην αγορά. Τα ανθεκτικά, βιομηχανικής ποιότητας τερματικά της Intelsat εξυπηρετούν ήδη κρίσιμες βιομηχανικές εφαρμογές, μεταξύ άλλων για τον στρατό και τις αεροπορικές εταιρείες. 

Οι πελάτες των Case IH, Steyr και New Holland θα χρησιμοποιούν ένα αυστηρά δοκιμασμένο τερματικό που συνδέεται εύκολα και έχει αποδειχθεί ότι αντέχει σε ακραίες καιρικές συνθήκες και στους κραδασμούς και τις δονήσεις που προκαλούνται από τον αγροτικό εξοπλισμό και τη δραστηριότητα. 

Αυτή η προσφορά θα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμη το δεύτερο εξάμηνο του 2024 στους αγρότες της Βραζιλίας, όπου ο δείκτης αγροτικής συνδεσιμότητας της ConectarAgro διαπίστωσε ότι μόνο το 19% της έκτασης που είναι διαθέσιμη για γεωργική χρήση διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας. 

Οι πελάτες θα μπορούν να βασίζονται στους αντιπροσώπους τους Case IH και New Holland για την εγκατάσταση και υποστήριξη του υλικού και την ενεργοποίηση των υπηρεσιών της Intelsat. Στη συνέχεια, οι εταιρείες σχεδιάζουν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και άλλες περιοχές.

Η συνδεσιμότητα μέσω διαδικτύου είναι κεντρικής σημασίας για την επίτευξη κερδών στην παραγωγικότητα και την απόδοση μέσω της γεωργίας ακριβείας, καθώς τα έξυπνα μηχανήματα των αγροτών των Case IH, STEYR και New Holland συνδέονται και συντονίζονται μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. 

Επίσης, επικοινωνούν με τον αγρότη μέσω του cloud, ανταλλάσσουν δεδομένα με ασφάλεια και λαμβάνουν τις πολύ συγκεκριμένες οδηγίες του αγρότη για τις εργασίες που εκτελούν. Ενώ πολλοί πελάτες καλύπτουν αυτή την ανάγκη για σύνδεση στο διαδίκτυο με το κορυφαίο στην αγορά παγκόσμιο εικονικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της CNH, οι υπάρχοντες πύργοι κινητής τηλεφωνίας δεν επιτρέπουν τη διάχυτη σύνδεση. 

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, λιγότερο από το 33% της παγκόσμιας επιφάνειας έχει κάλυψη από δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

"Η δορυφορική τεχνολογία συμβάλλει στην επίλυση σύνθετων προκλήσεων συνδεσιμότητας για δύσκολα προσβάσιμες γεωργικές εκμεταλλεύσεις, αλλά δεν είναι όλοι οι πάροχοι ίσοι. 

Η Intelsat ξεχωρίζει για το βάθος της εμπειρίας της, καθώς και για την ποιότητα και την αξιοπιστία των υπηρεσιών και των προσφορών της σε βιομηχανικά τερματικά. Καταλαβαίνουν τι σημαίνει να είσαι ανθεκτικός. Ανυπομονούμε να εξυπηρετήσουμε πελάτες σε όλο τον κόσμο με τη λύση τους", δήλωσε ο Marc Kermisch, Chief Digital and Information Officer της CNH.

"Ως η πρώτη εταιρεία δορυφορικών επικοινωνιών που παρέχει συνδεσιμότητα πολλαπλών τροχιών σε αγρότες σε όλο τον κόσμο, η συνεργασία της Intelsat με την CNH θα ξεκλειδώσει νέες δυνατότητες στις πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες μέσω της παγκόσμιας πλατφόρμας επικοινωνιών μας", δήλωσε ο Dave Wajsgras, Διευθύνων Σύμβουλος της Intelsat. 

"Έχουμε αποδείξει ότι τα ανθεκτικά, κατασκευασμένα για συγκεκριμένο σκοπό τερματικά που μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πολλαπλές δορυφορικές τροχιές από οπουδήποτε στη Γη προσφέρουν την υψηλότερη αξιοπιστία δικτύου, μεγαλύτερη απόδοση και την καλύτερη εμπειρία χρήστη".
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις