New Holland: Έξι δεκαετία παραγωγής για το εργοστάσιο του Basildon

Η New Holland γιορτάζει τα 60 χρόνια από το άνοιγμα του εργοστασίου παραγωγής τρακτέρ στο Basildon της Αγγλίας, με τα αποκαλυπτήρια ενός τρακτέρ εορταστικής έκδοσης και την ενίσχυση του ρόλου του εργοστασίου ως Κέντρο Αριστείας Εναλλακτικών Καυσίμων της μάρκας, παράλληλα με τη θέση του ως μονάδα παραγωγής τρακτέρ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το εργοστάσιο στο Basildon αναπτύχθηκε σε μια οικοπεδική έκταση στις αρχές της δεκαετίας του 1960 από τη Ford, της οποίας η επιχείρηση τρακτέρ και αγροτικού εξοπλισμού αγοράστηκε αργότερα από τη Fiat. Επιδιώκοντας να εκσυγχρονίσει τις διαδικασίες παραγωγής που ήταν δυνατές στο υπάρχον εργοστάσιο αυτοκινήτων και τρακτέρ στο κοντινό Dagenham, η εταιρεία ενθαρρύνθηκε να αναπτύξει μια ειδική εγκατάσταση τρακτέρ στη νέα πόλη Basildon.

Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 2 Απριλίου 1960 και ολοκληρώθηκαν στις 29 Φεβρουαρίου 1964. Τα εγκαίνια του εργοστασίου, με τον χαρακτηριστικό πύργο νερού "κρεμμύδι" ύψους 38 μέτρων (125ft) και έκταση 414.528m2 (1.360.000 τετραγωνικά πόδια) σε μια έκταση 40ha (100ac), συνέπεσε με την έναρξη της παραγωγής της σειράς τρακτέρ Ford 6X 37-65hp που κατασκευάζονταν εκεί, η οποία περιελάμβανε τα 2000 Dexta, 3000 Super Dexta, 4000 Major και 5000 Super Major, τα οποία αργότερα θα γίνονταν γενικά γνωστά ως μοντέλα "Pre-Force" μετά την κυκλοφορία των τρακτέρ "Ford Force" 2/3/4/5000 το 1968.

Μεταγενέστερες σημαντικές παρουσιάσεις προϊόντων θα περιλάμβαναν τους ελκυστήρες 7Α1 "600 series" το 1975, από τον 2600 έως τον 7600, και τις παρόμοιες εκδόσεις "7Α2" με τη νέα αθόρυβη καμπίνα "Q" την επόμενη χρονιά. Το 1981, αυτοί οι ελκυστήρες αναβαθμίστηκαν στις προδιαγραφές της "Σειράς 10", με τις μεταγενέστερες εξελίξεις Force II (1986) και Generation III (1989).

Στα τέλη του 1991 λανσαρίστηκε η ολοκαίνουργια σειρά 40, μια σειρά που αργότερα θα πωλούνταν με νέα εμπορική ονομασία όταν η Fiat αγόρασε την επιχείρηση γεωργικού εξοπλισμού Ford New Holland εκείνη τη χρονιά και υιοθέτησε τη New Holland ως εμπορικό σήμα της για το μέλλον.

Στη συνέχεια, το εργοστάσιο παρήγαγε τις σειρές τρακτέρ New Holland TS, TM, T6000 και T7000, ενώ σήμερα κατασκευάζει τις σειρές T6 και T7, με ισχύ 125-300hp. Το 2012 εγκαινιάστηκε ένα νέο κέντρο επισκεπτών στο Basildon και την ίδια χρονιά το εργοστάσιο απέκτησε το Bronze World Class Manufacturing status, υπογραμμίζοντας την ποιότητα των διαδικασιών του.

Σήμερα, ένα πλήρες τρακτέρ βγαίνει από τη γραμμή συναρμολόγησης του Basildon κάθε πέντε λεπτά, με πάνω από 10.000 διαφορετικές προδιαγραφές προϊόντων, διασφαλίζοντας ότι οι αγοραστές σε όλο τον κόσμο -το 85% της παραγωγής εξάγεται- θα λάβουν ακριβώς το τρακτέρ που χρειάζονται.

Εορταστικό μοντέλο παρουσιάστηκε για να σηματοδοτήσει την επέτειο

Με αφορμή τα 60ά γενέθλια του εργοστασίου του Basildon, διατηρώντας μια παράδοση που ξεκίνησε με το Silver Jubilee 7810 του 1989 και συνεχίστηκε με τα Golden Jubilee T6.180 και T7.270 τρακτέρ του 2014, η New Holland παρουσίασε ένα εορταστικό τρακτέρ T7.300.

Τα γραφικά που το κοσμούν γιορτάζουν την εποχή κατά την οποία ιδρύθηκε το εργοστάσιο του Basildon, αντλώντας έμπνευση από τη δεκαετία του 1960, η οποία είδε τόσα πολλά άλματα στην τεχνολογική πρόοδο.



Δημιουργημένο από την CNH Centro Stile, το livery της επετειακής έκδοσης είναι εμπνευσμένο από τα χρώματα και τα μοτίβα του Λονδίνου της δεκαετίας του '60, με ψυχεδελικά σχήματα που χαρακτηρίζονται από ζωηρά και ρευστά χρώματα μπλε, κίτρινου, καστανού και ροζ γύρω από το χαρακτηριστικό λογότυπο της New Holland με φύλλα σε έντονο κίτρινο χρώμα στο καπό.

Το τρακτέρ, από το οποίο θα παραχθεί μόνο μία μονάδα, θα αποκαλυφθεί στην εορταστική εκδήλωση για την 60ή επέτειο του Basildon στις 9 Απριλίου και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί σε εκθέσεις
 καθ' όλη τη διάρκεια του 2024.

Συνεχίζονται οι επενδύσεις στο εργοστάσιο

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Basildon περιλαμβάνουν σημαντικές επενδύσεις στο ρόλο του ως Κέντρο Αριστείας Εναλλακτικών Καυσίμων της New Holland. Το 2006, η εταιρεία διακήρυξε τη φιλοδοξία της να γίνει ο "ηγέτης της καθαρής ενέργειας" στον τομέα των ελκυστήρων και το 2021 έθεσε σε παραγωγή στο Basildon τον πρώτο ελκυστήρα του είδους του στον κλάδο, τον T6.180 Methane Power LNG, στον οποίο θα προστεθεί αργότερα φέτος ο T7.270 Methane Power CNG. Αυτές οι εξελίξεις καθιστούν δυνατή την ενεργειακά ανεξάρτητη γεωργική εκμετάλλευση, επιτρέποντας τη χρήση βιομεθανίου που συλλαμβάνεται από απόβλητα γεωργικών προϊόντων, όπως η κοπριά των ζώων, ως καύσιμο.

"Είμαστε υπερήφανοι που γιορτάζουμε τα 60 χρόνια λειτουργίας του εργοστασίου μας στο Basildon, το οποίο αντιπροσωπεύει καλά την εξέλιξη της μάρκας New Holland, από κατασκευαστή γεωργικών μηχανημάτων σε εταιρεία που προωθεί εξελιγμένη τεχνολογία λογισμικού για τη γεωργία, προωθώντας την ηγετική θέση της μάρκας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σήμερα το Basildon είναι ένας κόμβος καινοτομίας, όπου παράγουμε τρακτέρ που εξάγονται σε όλο τον κόσμο, και ένα Κέντρο Αριστείας για τα εναλλακτικά καύσιμα, όπου παράγεται το τρακτέρ μας T6.180 Methane Power", λέει ο Carlo Lambro, Πρόεδρος της μάρκας New Holland.



"Ως ο μοναδικός παραγωγός τρακτέρ μεγάλου όγκου στο Ηνωμένο Βασίλειο, είμαστε επίσης πολύ υπερήφανοι για το εργατικό δυναμικό μας εδώ, με τις δεξιότητες, την αφοσίωση και τη δέσμευσή του. Πρόκειται για ένα ορόσημο για ολόκληρη την εταιρεία και για όλους όσοι εργάζονται ή έχουν εργαστεί στο εργοστάσιο".

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις