Νέες σειρές τρακτέρ Quantum της Case IH για δενδρώνες

Στις σειρές QuantumV για αμπελώνες και QuantumF για δενδρώνες προστέθηκαν οι νέες σειρές QuantumCL για μικτές γραμμικές καλλιέργειες και QuantumN με τα στενά τρακτέρ / Αναβαθμίσεις σε καμπίνα, κινητήρα, υδραυλικό σύστημα και κιβώτιο ταχυτήτων /

 

Τα νέα μοντέλα CL και N εντάχθηκαν στις ενημερωμένες εκδόσεις V και F στη σειρά ειδικών τρακτέρ CaseIHQuantum για το 2024. Με τέσσερα μοντέλα, το καθένα διαθέσιμο με πέντε βαλβίδες εξωτερικών εργασιών, τα νέα τρακτέρ Quantum διαφέρουν ριζικά από τους προκατόχους τους, με περισσότερο από το 70% των εξαρτημάτων τους να έχουν αναβαθμιστεί πρόσφατα, περιλαμβάνοντας βασικά τμήματα, όπως η καμπίνα, ο κινητήρας, το υδραυλικό σύστημα και το κιβώτιο ταχυτήτων ActiveDrive2. 

ΠΕΝΤΕ ΜΟΝΤΕΛΑ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΕΙΡΕΣ 

Όπως και τα μοντέλα V και F, τα νέα μοντέλα QuantumCL και N εκτείνονται από 74hp με το Quantum 80 έως 120hp με το Quantum 120 (ονομαστική ισχύς), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό μοντέλων στις τέσσερις σειρές σε 20 διαφορετικά τρακτέρ. Εκτός από το Quantum 80, Imageμε κινητήρα FPTF5C 3,4 λίτρων, όλα τα μοντέλα διαθέτουν 4-κύλινδρο κινητήρα 3,6 λίτρων, FPTF5CStageV με τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο. Κάθε Quantum ενσωματώνει ένα σύστημα επεξεργασίας καυσαερίων, Hi-eSCR2, κάτω από το καπό επιτρέποντας χαμηλό προφίλ με καλή ορατότητα για τα συνδεδεμένα εργαλεία στον εμπρόσθιο άξονα. Οι κινητήρες προσφέρουν έως και 13hp περισσότερη ισχύ και έως 14% περισσότερη ροπή από τα προηγούμενα μοντέλα Stage IIIB που αντικαθιστούν.

 

Το κιβώτιο ταχυτήτων 32F/16RActiveDrive2 προσφέρει ταχύτητες πορείας από 0,7 km/h έως 40 km/h, με ένα προαιρετικό πακέτο οκτώ ερπουσών ταχυτήτων να μειώνει περαιτέρω έως 0,17 km/h Η τετρακίνηση είναι στάνταρ και τα μοντέλα N μπορούν να εξοπλιστούν με προαιρετική ανάρτηση εμπρόσθιου άξονα. Στην καμπίνα, τα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια νέα οθόνη στην εμπρός δεξιά κολώνα της καμπίνας και πλήρη συμβατότητα με τις λύσεις τηλεμετρίας AFS και AFS Connect. Το πατενταρισμένο σύστημα διπλού φίλτρου καμπίνας κατηγορίας 4 για τη νέα καμπίνα επίπεδου δαπέδου είναι προαιρετικό. 

 

Τα τρακτέρ QuantumN (Narrow) έχουν πλάτος μόλις 132,5 cm αλλά η μεγαλύτερη καμπίνα πλάτους 114,5 cm σημαίνει ότι τα μηχανήματα είναι κατάλληλα για αμπελώνες με αποστάσεις σειρών περίπου 2 μέτρα. Τα νέα τρακτέρ της σειράς QuantumCL για γραμμικές καλλιέργειες διαθέτουν το ίδιο πάτωμα με τα πιο πρόσφατα μοντέλα QuantumF, αλλά με έναν μακρύτερο εμπρόσθιο άξονα από τα standard τρακτέρ της CaseIH. Με επιτρεπόμενο φορτίο εμπρόσθιου άξονα 2.500 κιλά και μετατρόχιο έως 158,4 cm, καθίσταται δυνατή η τοποθέτηση μεγαλύτερων ελαστικών και έτσι καλύπτεται ένα ευρύ φάσμα οπωρώνων και μικτών αγροτικών εργασιών, ιδιαίτερα σε επικλινές έδαφος, όπου σε συνδυασμό με την ηλεκτροϋδραυλικήτετρακίνηση και το κλείδωμα του διαφορικού, μεγιστοποιεί την πρόσφυση και την σταθερότητα. Επίσης μπορούν να τοποθετηθούν εύκαμπτα ελαστικά PneuTrac® με τεχνολογία VF για περαιτέρω ενίσχυση της πρόσφυσης και της προστασίας του εδάφους. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις