Αυτά είναι τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του νέου τρακτέρ της New Holland, T5 Dual Command

Η σειρά τρακτέρ, με ισχύ έως και 117 ίππους, διαθέτει μια εντελώς ανανεωμένη εμφάνιση. Εκτός από την ανακαίνιση της καμπίνας (με ανάρτηση Comfort Ride), μια ευπρόσδεκτη προσθήκη είναι ο μπροστινός άξονας SuperSteer.

Με τον ερχομό του φθινοπώρου και των εμπορικών εκθέσεων, ένας νέος άνεμος καινοτομίας αρχίζει να πνέει στον κόσμο της αγρομηχανικής.

Η New Holland τις τελευταίες ημέρες, ανακοίνωσε την άφιξη νέων εκδόσεων της ιστορικής σειράς τρακτέρ T5 Dual Command. Οι νέες εκδόσεις, οι οποίες παρουσιάστηκε στη γαλλική κτηνοτροφική έκθεση Sommet de l'Élevage 2024, περιλαμβάνουν πέντε μοντέλα με ισχύ από 80 έως 117 ίππους, τα οποία κινούνται από τετρακύλινδρους κινητήρες FPT F36 3,6 λίτρων.

Εκτός από τη νέα εμφάνιση, η σειρά T5 Dual Command διαθέτει πλήθος νέων χαρακτηριστικών και αναβαθμίσεων που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν την παραγωγικότητα και την άνεση του χειριστή. Με μεταξόνιο 2,35 μ., το ανανεωμένο T5 Dual Command διαθέτει φαρδύτερο πίσω ελαστικό και επιλογή μπροστινών αξόνων: μια τυπική μονάδα για ελαφρύτερες εργασίες και στενές εφαρμογές ή έναν νέο άξονα HD για τρακτέρ που πρέπει να εκτελούν βαριές εργασίες φορτωτή και εντατικές εργασίες στο χωράφι.

T5 Dual Command, κορυφαία ευελιξία με άξονα SuperSteer

Διαθέτει επίσης τον μπροστινό άξονα SuperSteer, μια αποκλειστική επιλογή της New Holland με γωνία διεύθυνσης έως 76° για περαιτέρω βελτίωση της ευελιξίας και της παραγωγικότητας σε στροφές κεφαλόδεσμου, σε μικρά χωράφια και ανάμεσα σε αγροτικά κτίρια.

Τα τρακτέρ που είναι εξοπλισμένα με τον στάνταρ μπροστινό άξονα επωφελούνται από 20% αύξηση της ικανότητας διεύθυνσης υπό φορτίο για ταχύτερες στροφές, ενώ ένας ισχυρότερος άξονας HD αυξάνει το επιτρεπόμενο μικτό βάρος οχήματος στα 7.000 κιλά. Όταν εξοπλίζονται με πίσω ελαστικά 38 ιντσών, οι ελκυστήρες T5 συνδυάζουν μεγάλη απόσταση από το έδαφος 480 mm με χαμηλό συνολικό ύψος 2,67 μ., ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο ζημιών στις καλλιέργειες και μεγιστοποιώντας την προσβασιμότητα στα κτίρια.

Τα μοντέλα T5 Dual Command έχουν επίσης 7% αύξηση της ικανότητας ανύψωσης του πίσω μέρους στα 4.700 κιλά, ενώ η νέα υδραυλική αντλία 82 l/min προσφέρει 30% μεγαλύτερη υδραυλική ροή για γρήγορη κίνηση του πίσω συνδέσμου και γρήγορους χρόνους κύκλου φόρτωσης.

Το κιβώτιο ταχυτήτων στα νέα μοντέλα T5 DualCommand είναι η καθιερωμένη μονάδα Dual Command 24F/24R, με τέσσερις ταχύτητες, τρία εύρη και ένα δίχρονο σύστημα αλλαγής ταχυτήτων, καθώς και μια ηλεκτρονική εναλλαγή.

Το νέο αυτόματο κλείδωμα του διαφορικού και η αυτόματη εμπλοκή διπλής κίνησης στα μοντέλα T5 Dual Command απλοποιούν τις στροφές στο κεφαλόδεσμο, ενώ η νέα, αθόρυβη και ευκολότερη στην εμπλοκή εμπρόσθια ελαιοεμβύθιση PTO χωρίς συντήρηση προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και ευελιξία.

Εξωτερικά, τα νέα τρακτέρ T5 διαθέτουν νέο στυλ, με νέες μπροστινές και πλευρικές γρίλιες και νέα αυτοκόλλητα που ταιριάζουν με αυτά άλλων πρόσφατα ανανεωμένων μηχανημάτων της New Holland.

Μια νέα εξάτμιση σχήματος «U» εξασφαλίζει ανεμπόδιστη θέα προς τα εμπρός, ενώ τα αναβαθμισμένα φώτα εργασίας και οι προβολείς με ένα προαιρετικό πακέτο φώτων LED βελτιώνουν την ορατότητα και την ασφάλεια στο χωράφι και στο δρόμο.

Οι νέοι ελκυστήρες T5 Dual Command επωφελούνται από τη μηχανική ανάρτηση καμπίνας Comfort Ride για ομαλότερη οδήγηση στο χωράφι και στο δρόμο.

Αυτά τα μοντέλα είναι επίσης εξοπλισμένα με νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων με αναθεωρημένο σχεδιασμό που κάνει τις πληροφορίες πιο ευανάγνωστες.

Καθώς οι ιδιοκτήτες γεωργικών ελκυστήρων απαιτούν όλο και περισσότερο τα ίδια πρότυπα τεχνολογίας γεωργίας ακριβείας που καθιερώνονται στα μοντέλα μεγαλύτερης ιπποδύναμης, τα νέα μοντέλα T5 Dual Command μπορούν να εξοπλιστούν με τηλεματική και ένα πλήρες πακέτο τεχνολογιών γεωργίας ακριβείας, όπως αυτόματο σύστημα διεύθυνσης, τερματικό IntelliView 12 με οθόνη αφής και σύνδεση εξοπλισμού ISOBUS Class 2.

Η παρακολούθηση του μηχανήματος με δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανομένης της ακριβούς θέσης και της κατάστασης σέρβις, καθώς και η απομακρυσμένη προβολή των οθονών στην καμπίνα και η εξάλειψη των επιπέδων αγρονομικών δεδομένων, μπορούν να διαχειριστούν για πολλές σειρές μηχανημάτων μέσω της πλατφόρμας New Holland FieldOps που είναι διαθέσιμη παγκοσμίως.

Οι πρώτες μονάδες του νέου T5 Dual Command θα φτάσουν στους αντιπροσώπους της New Holland στα τέλη του 2024

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις