McCormick X7.6 VT-Drive: Αυτή είναι η ανανεωμένη σειρά

Η McCormick είναι έτοιμη να πάρει τη μερίδα του λέοντος στην επόμενη έκδοση της Eima International, της διεθνούς έκθεσης γεωργικών μηχανημάτων, η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 10 Νοεμβρίου στη Μπολόνια.

Με βάση τις τεράστιες επενδύσεις σε μηχανοτρονικές λύσεις, ψηφιακά εργαλεία και βελτιωμένη άνεση επί του οχήματος, ο ισχυρός κατασκευαστής του ομίλου Argo Tractors είναι έτοιμος να καταπλήξει το κοινό στην έκθεση, φέρνοντας στο προσκήνιο μια σημαντική καινοτομία τρακτέρ με τη σειρά X7.6 VT-Drive.

Μια σειρά, το McCormick X7.6, που αποτελείται από δύο μοντέλα: το X7.621 των 210 ίππων και το X7.624 των 240 ίππων, (το τελευταίο υποψήφιο για το βραβείο Tractor of The Year 2025 στη νέα κατηγορία MidPower), και τα δύο με μέγιστη ισχύ. 

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 6κύλινδρος κινητήρας FPT NEF 67 που πληροί τις απαιτήσεις εκπομπών ρύπων Stage V. Το κιβώτιο ταχυτήτων VT-Drive 4 βαθμίδων συνεχούς μεταβλητής μετάδοσης επιτρέπει τελική ταχύτητα 50 km/h (σε οικολογική λειτουργία και όπου επιτρέπεται). 

Η ανεξάρτητη μπροστινή ανάρτηση IFS (υδραυλική ανάρτηση και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη) παρέχει υψηλή άνεση και πλήρη οδηγική ασφάλεια στο δρόμο και στο χωράφι.

McCormick X7.6 VT-Drive, ένα κέντρο επιχειρήσεων στον αγρό

Η πρόσφατα σχεδιασμένη καμπίνα Clever Cab προσφέρει 14% περισσότερο εσωτερικό χώρο και 16% περισσότερες γυάλινες επιφάνειες για καλύτερη ορατότητα. 

Τα θερμικά τζάμια της πόρτας είναι κατασκευασμένα από Comfort Sky - ένα ειδικό μείγμα που αναπτύχθηκε από την Saint Gobain - και σε σύγκριση με τα συμβατικά τζάμια παρέχουν διαφορά θερμοκρασίας έως και 6 βαθμούς, καθώς και μείωση του θορύβου. 

Η νέα θέση των χειρολαβών διευκολύνει επίσης την είσοδο του χειριστή. Εξωτερικά υπάρχουν φωτιστικά σώματα LED, τόσο εμπρός όσο και πίσω, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει ένα νέο σύστημα infotainment που μπορεί να ενσωματωθεί με Apple Car ή Android Auto, νέοι καθρέφτες και νέος χώρος ψυγείου.

Τέλος, τα χειριστήρια έχουν επανασχεδιαστεί ώστε να είναι ακόμα πιο εύκολα και βολικά στην πρόσβαση, ενώ το ταμπλό και οι ψηφιακές διεπαφές έχουν βελτιωθεί για να προσφέρουν μια ακόμα πιο ικανοποιητική εμπειρία χρήσης. 

Νέες εσωτερικές επενδύσεις και ένα ηχοσύστημα Alpine με τέσσερα ηχεία συμπληρώνουν την εικόνα. Το νέο ψηφιακό καντράν, που βρίσκεται δίπλα από το τιμόνι, επωφελείται από μια καθαρή σχεδίαση και ενσωματώνει νέες λειτουργίες μέσω της οθόνης αφής 12 ιντσών DSM Plus.

Μεταξύ των χαρακτηριστικών του κιβωτίου ταχυτήτων VT-Drive του McCormick X7.6, η λειτουργία SmartPower Zero εξασφαλίζει ότι ο ελκυστήρας παραμένει ακίνητος μετά την ενεργοποίηση της αλλαγής ταχυτήτων, παρέχοντας μεγαλύτερη άνεση στον χειριστή κατά τη μεταφορά και τις εργασίες στο χωράφι, καθώς και κατά την πρόσδεση των εργαλείων. 

Από την άλλη πλευρά, το McCormick EazyGrip είναι το σύστημα που διαχειρίζεται αυτόματα την πίεση των ελαστικών, βελτιστοποιώντας την κατανάλωση καυσίμου και την πρόσφυση, μειώνοντας παράλληλα τη φθορά των ελαστικών και εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη πίεση ανά πάσα στιγμή, από το δρόμο μέχρι το χωράφι.

Το McCormick X7.6 φιλοξενεί μηχανοτρονικά συστήματα για την υποστήριξη της οδήγησης και της διαχείρισης του στόλου, από το PSM - Precision Steering Management (σύστημα διεύθυνσης με δορυφορική υποβοήθηση), μέχρι το σύστημα McCormick Fleet & Remote Diagnostics Management για έλεγχο του στόλου σε πραγματικό χρόνο, ανάλυση δεδομένων του ελκυστήρα, προγραμματισμό συντήρησης από απόσταση και ιστορικό δραστηριοτήτων μέσω αποθήκευσης δεδομένων.

Στη συνέχεια, οι ελκυστήρες ενσωματώνονται ψηφιακά με το McCormick Farm, μια εφαρμογή που δημιουργήθηκε για να διευκολύνει τη διαχείριση του αγροκτήματος από γεωπονική άποψη: ο ελκυστήρας συνδέεται με ένα έξυπνο και διαισθητικό σύστημα που υποστηρίζει περισσότερες από 400 διαφορετικές καλλιέργειες. 

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή McCormick Farm, είναι δυνατή η προβολή αναφορών απόδοσης και εργασίας, η πρόσβαση σε χάρτες συνταγών και ο εντοπισμός ορίων και εμποδίων. Αυτό επιτρέπει τη βελτιστοποιημένη διαχείριση κάθε περιοχής του αγροκτήματος.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις