Steyr: Από το Utility Plus έως το ισχυρό 6340 Terrus CVT στην EIMA 2024

Σημαντικές είναι οι ανακοινώσεις που θα κάνει η Steyr στην επερχόμενη EIMA που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 10 Νοεμβρίου στη BolognaFiere 

Ο αυστριακός κατασκευαστής, που συμμετέχει δυναμικά στον όμιλο CNH Industrial, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ιταλία τη νέα σειρά τρακτέρ Plus με ισχύ από 80 έως 117 ίππους. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Στο περίπτερό της, μάλιστα, θα παρουσιαστεί και το ισχυρό 6340 Terrus CVT, με 340 ίππους, μαζί με την εφαρμογή FieldOps, για την οποία θα προγραμματιστούν ειδικές επιδείξεις. Αλλά ας πάμε με τη σειρά.

Steyr Plus, Toty και άλλα

Το Plus, φιναλίστ για το Τρακτέρ της Χρονιάς 2025 στην κατηγορία Utility, έχει κερδίσει πολλά βραβεία σχεδιασμού για το εντυπωσιακό του στυλ από το λανσάρισμά του στα τέλη του περασμένου έτους, και ανταγωνίζεται σε έναν ιδιαίτερα σημαντικό τομέα στην Ιταλία και σε πολλές γειτονικές χώρες, με πολλές γεωργικές εκμεταλλεύσεις να αναζητούν συμπαγή τρακτέρ μεσαίου μεγέθους, ικανά τόσο για φύτευση όσο και για χορτονομή σε επίπεδο και λοφώδες έδαφος, καθώς και σε ορεινές περιοχές. 

Καθώς οι αγρότες που διευθύνουν αυτές τις επιχειρήσεις αναζητούν ολοένα και περισσότερο υψηλότερα επίπεδα τεχνολογίας για να τους βοηθήσουν να διεξάγουν τις εργασίες τους πιο αποτελεσματικά, η σειρά Plus έχει σχεδιαστεί με πλήρεις προδιαγραφές και έναν εκτενή κατάλογο επιλογών.

Όλα τα πέντε μοντέλα είναι εξοπλισμένα με τετρακύλινδρους κινητήρες FPT Stage V 3,6 λίτρων και κιβώτιο ταχυτήτων 40 χλμ/ώρα 24F/24R με ταχυτήτων δύο ταχυτήτων, ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα υποβοήθησης και προαιρετικό ερπυστριοφόρο. Η λειτουργία brake-to-clutch επιτρέπει την αποσύνδεση και το φρενάρισμα του κιβωτίου ταχυτήτων με ένα μόνο πόδι, ενώ διατίθεται μια πλήρης γκάμα φορτωτών STEYR και η δυνατότητα παραγγελίας ενός τρακτέρ με φορτωτή. 

Η αναβαθμισμένη καμπίνα μπορεί να εξοπλιστεί με μια πλήρη γκάμα τεχνολογιών γεωργίας ακριβείας, συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης διεύθυνσης και συνδεσιμότητας S-Guide, για πρώτη φορά σε αυτό το επίπεδο ισχύος.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξετάσουν τα τελευταία προϊόντα τεχνολογίας ακριβείας της CNH, να επισκεφτούν ένα δωμάτιο Connect Room που δείχνει την αξία της απομακρυσμένης παρακολούθησης και να διερευνήσουν τι μπορεί να κάνει αυτή η τεχνολογία για τις επιχειρήσεις τους. 

Ένα άλλο κεντρικό σημείο του περιπτέρου θα είναι η νέα εφαρμογή Steyr FieldOps για κινητά και η διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία συνδέει και ενσωματώνει αγρονομικές πληροφορίες και δεδομένα απόδοσης μηχανημάτων, δημιουργώντας μια πλήρη εικόνα του στόλου συνδεδεμένων μηχανημάτων μιας γεωργικής εκμετάλλευσης.

Το κόστος συνδρομής τηλεματικής σε επιλεγμένα νέα μηχανήματα μπορεί να εξαλειφθεί με το νέο χαρακτηριστικό Connectivity Included. Στο περίπτερο θα βρίσκεται επίσης ο 6340 Terrus CVT, ο μεγαλύτερος ελκυστήρας που έχει φέρει ποτέ το όνομα Steyr. Κάνοντας το ντεμπούτο του στην EIMA, το 6340 Terrus CVT των 340hp βρίσκεται στην κορυφή μιας σειράς που περιλαμβάνει επίσης το 6290 Terrus CVT των 290hp και το 6315 Terrus CVT των 313hp.

Με μέγιστη ισχύ 340 ίππων - πάντα διαθέσιμη - και μέγιστη ροπή 1.398 Nm στις 1.400 σ.α.λ., το 6340 Terrus CVT είναι κατασκευασμένο για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μεγαλύτερων γεωργικών εκμεταλλεύσεων της Ιταλίας.

Επιπλέον, η Steyr θα παρουσιάσει τις τελευταίες καινοτομίες ανταλλακτικών και υπηρεσιών της CNH Parts & Service, με στόχο να βοηθηθούν οι πελάτες να αξιοποιήσουν στο έπακρο κάθε μηχάνημα καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του, για αυξημένο χρόνο λειτουργίας και παραγωγικότητα και μειωμένο λειτουργικό κόστος.

Μέσω του mycnhstore.com, του ηλεκτρονικού καταστήματος ανταλλακτικών που διατίθεται σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες, οι πελάτες έχουν την εγγύηση ασφαλών, βολικών και εξατομικευμένων αγορών, με τη δυνατότητα να λαμβάνουν προσφορές, να επιλέγουν την επιλογή «click&collect», να μοιράζονται το καλάθι αγορών τους και πολλά άλλα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις