Άρωμα Ελλάδας στην Floriade Ολλανδίας

 

 

 

Η εμπορική μέρα έρχεται να δώσει για τη φύση και να συμπληρώσει την εθνικής μας συμμετοχή στη floriade τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου.
Προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες θα έρθουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της floriade που θα παρουσιαστεί ο κοινός κατάλογος των συμμετεχόντων(συνέργεια) και θα ακολουθήσoυν B2B συναντήσεις με μέλη της ομάδας.
Στην συνέχεια θα υπάρξει ξενάγηση στον ελλληνικό κήπο.
Στόχος μας είναι η καταρχήν γνωριμία και δυνητική πιθανότητα εμπορικών συναλλαγών για τα άμμεσο μέλλον ώστε το ελληνικό φυτό να αρχίσει να παίρνει τη θέση του στην ευρωπαϊκή αγορά.
Με την ολοκλήρωση της έκθεσης η ομάδα θα συνεργαστεί,προκειμένου να κάνει ένα στόχο ετών τη δημιουργία συνδέσμου εξαγωγέων φυτών και τα πρώτα βήματα διεπαγγελματικής οργάνωσης πρασίνου.

Όλα τα παιδιά της ομάδας που πίστεψαν αυτό το εγχείρημα. Ο Παναγιώτης Γκουνίδης που τον γνώρισα στη Ρεματιά Χαλανδρίου και ήταν ο καλύτερος εργολάβος που γνώρισα στο Χαλάνδρι. Όπου πάντα σέβονταν το περιβάλλον και το δάσος. Ο Γιάννης Κτενάκης παλιός Κηφισιώτης Κηποτέχνης και φίλος που έχω καθημερινή επαφή μαζί του. Ο Κορνήλιος Βέκκος, όπου είναι ένα παιδί με ποιότητα, ο Γιάννης Γρύλλης  όπου παίρνει τα τελευταία  χρόνια 1ο βραβείο στην Ανθοκομική Έκθεση και είναι και ο άνθρωπος που θα βάλει ξανά σε όλα τα σπίτια τις λιμνούλες. Η Ματίνα Κανάκη η οποία είναι συνάδελφος και έχει το Περιβαλλοντικό παιχνίδι της ΚΕΑΝ το PLANETBOOK. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις στην ομάδα σου ανθρώπους που θέλουν να διδάξουν την κηπουρική σε ανθρώπους που πιστεύουν πως θα τους κάνει καλό και θα τους αλλάξει τη ζωή. Ο Κώστας Νικολούδης ο οποίος ήρθε προς το τέλος και είναι προσωπικός φίλος μου. θέλω επίσης να ευχαριστήσω την ΦΥΤΟΝΕΤ η οποία αγκάλιασε την προσπάθεια μας και τους 13 Έλληνες παραγωγούς οι οποίοι πίστεψαν σε εμάς. Από την Κηφισιά την Μαρία Μουντάνου (έδωσε  τα εργαλεία και τις τριανταφυλλιές). Το πάρκο Τρίτση, το ΚΕΑΝ, την Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς και την Πρόεδρο της Ανθοκομικής Ελευθερία Λιαπάκη γιατί μας έδωσε βήμα, να έχουμε χώρο να έρθει ο κόσμος να μας δει και να μας γνωρίσει. Τους Έλληνες της Ολλανδίας, οι οποίοι τρέχουν τώρα εκείνοι τον κήπο. Την ζωγράφο μας Μαρία Δαμίρη, τον Nico Vising, τον Mehmet Dukkanci , την Ολλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα και την Εμπορική του Ακόλουθο και φυσικά τα 3 περιοδικά που μας στήριξαν. Επίσης θα ήθελα να καταθέσω την ιδιαίτερη χαρά και τις ευχαριστίες μου προς το Δήμαρχο Κηφισιάς και συνάδελφο γεωπόνο Νίκο Χιωτάκη , για τον λόγο ότι πίστεψε σε έναν άνθρωπο που είδε ότι έχει το πάθος και το μεράκι να προσφέρει στην εμβληματική πόλη του πρασίνου, κι ας μην ήταν αρχικά κάτοικός της. Νιώθω τυχερός που τον συνάντησα και μου έδωσε την ευκαιρία, σε μεγάλο βαθμό να δείξω και να αναπτύξω τη δουλειά μου, πράγμα σπάνιο στη Δημόσια Διοίκηση…Το ελληνικό κράτος , η κεντρική διοίκηση, αργεί και το θέμα της θέσης που θα έπρεπε να έχω εδώ και χρόνια και κάπου όλα αυτά μας έχουν κουράσει όλους κι εμένα…

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις