H TÜV HELLAS αναδεικνύεται ως market leader στον τομέα της πιστοποίησης

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2012 – Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας ενημέρωσης που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Οργανισμό Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π) «AGROCERT», ο Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV HELLAS αναδεικνύεται ως market leader στον τομέα της πιστοποίησης του Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στη Φυτική Παραγωγή (AGRO 2) καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση σε αριθμό πιστοποιήσεων ανάμεσα σε δώδεκα φορείς.

Η TÜV HELLAS έχει πιστοποιήσει με βάση το πρότυπο AGRO 2, 120 διαφορετικούς φορείς, συνεταιρισμούς ή μεμονωμένους παραγωγούς, οι οποίοι αντιστοιχούν συνολικά σε περισσότερους από 45.000 παραγωγούς με 1.293.617,98 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης, στοιχεία που ισούνται με το 28,7% των πιστοποιημένων γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

 

Η συγκεκριμένη επιτυχία αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική αναγνώριση για την TÜV HELLAS καθώς πρόκειται για δημόσια παρουσίαση αναλυτικών αριθμητικών στοιχείων στο σύνολο της Χώρας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσω του Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π. ενώ ταυτόχρονα επιβεβαιώνει με αδιάσειστα στοιχεία την ηγέτιδα θέση της στην πιστοποίηση του αγροτοδιατροφικού τομέα. Παράλληλα επιβραβεύεται η στρατηγική και η φιλοσοφία του Οργανισμού για την υποστήριξη της ποιότητας της Ελληνικής παραγωγής μέσω της πιστοποίησης από ανεξάρτητο Διαπιστευμένο Οργανισμό Πιστοποίησης, προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στο τελικό προϊόν.  

 

Η TÜV HELLAS αναγνωρίζοντας τις σημαντικές εξελίξεις στον αγροτικό τομέα, προχώρησε το 2002 στη σύσταση της εξειδικευμένης Διεύθυνσης «Agrisystems» με στόχο την κάλυψη των αναγκών διασφάλισης της ποιότητας στον πρωτογενή τομέα. Η Διεύθυνση AGRISYSTEMS της TÜV HELLAS καλύπτει πιστοποιήσεις και  επιθεωρήσεις, με διαπιστεύσεις, στα πεδία της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στη Φυτική Παραγωγή (AGRO 2, GlobalG.A.P) και στη Ζωική Παραγωγή (Agro 3.1, 3.2, 3.3, 3.4), Συστημάτων Διαχείρισης (ISO 9001:2008, ISO 22000:2005, ISO 14001:2004), Ιδιωτικών Πρωτοκόλλων (BRC, IFS, GMO Control, Πιστοποίηση Ιχνηλασιμότητας, CO2 emission) και Εκπαίδευσης. Επίσης, ο Οργανισμός, ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις του τομέα παραγωγής τροφίμων, διεύρυνε το πεδίο δραστηριοτήτων του, παρέχοντας την υπηρεσία ελέγχου και πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων.

 

Η TÜV HELLAS, προκειμένου να ανταποκριθεί άμεσα στις απαιτήσεις, εκτός από την Αθήνα, διατηρεί γραφεία στη Θεσσαλονίκη, και το Ηράκλειο Κρήτης καθώς και  δίκτυο εκπροσώπων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Επιπλέον καλύπτει τον ευρύτερο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και Βαλκανικών Χωρών με θυγατρικές εταιρίες  στο Λίβανο, την Αίγυπτο, την Κύπρο και την Τουρκία.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις