Ο κήπος της Ευρώπης

Από τις 21 Σεπτεμβρίου του 2012 σε επιλεγμένα καταστήματα του δικτύου Φυτοnet και του ΣΕΠΩΦΥΛ  στην Αττική θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τον Κήπο της Ευρώπης μέσα από την παρουσίαση ευρωπαϊκών φυτών και λουλουδιών. Η δράση αυτή είναι μια πρωτοβουλία του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου της Αθήνας σε συνεργασία με ελληνικούς φορείς και εξειδικευμένα κέντρα κήπου και εντάσσεται στα πλαίσια προώθησης των διμερών εμπορικών συνεργασιών.

Το 2009 τρεις Κοινοπραξίες φυτών και λουλουδιών που αντιπροσωπεύουν τον βορά το κέντρο και τον νότο της Ιταλίας, η FloraSì, η Florconsorzi και η Conaflor, ενώθηκαν με την μορφή Προσωρινής Ένωσης Σκοπού (ATS) για να μοιραστούν ένα εγχείρημα με υψηλούς κοινούς στόχους: να παράγουν με εξαιρετικά μεγάλη φροντίδα, να προστατεύουν τα προϊόντα στην εσωτερική αγορά και να τα προωθούν προς όφελος του τελικού καταναλωτή.

Ο ενθουσιασμός, η δύναμη και η αποφασιστικότητά τους, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις ώστε να εξασφαλίσουν μια χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που επενδύεται στην τριετία 2010-2013 για την προώθηση της δραστηριότητας των μελών τους. Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία, εάν σκεφτούμε ότι από τα 55 Κοινοτικά project που θεωρήθηκαν υποψήφια από τα κράτη – μέλη, μόνο 19 εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το συγκεκριμένο είναι το μοναδικό σχετικά με τα φυτώρια και την ανθοκαλλιέργεια.

Η δραστηριότητα που παρουσιάζει η ATS Florovivaistica Italiana κατά την διάρκεια αυτής της τριετίας είναι πολύ έντονη, καλά οργανωμένη και πραγματοποιείται στο εσωτερικό τριών κρατών – μελών της ΕΕ: στην Ιταλία, στην Ελλάδα και στην Ρουμανία. Η ATS εκπονεί  επίσης ένα τριετές σχέδιο, σχετικά με τρίτες χώρες, τα έτη 2012-2015, που περιλαμβάνει την Ουκρανία, την Ελβετία και την Τουρκία.

Οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα κατά την διάρκεια των δυο τελευταίων ετών, αφορούσαν ένα πολύ μεγάλο target που περιλαμβάνει από μαθητές του δημοτικού, μέχρι επιχειρηματίες του κλάδου.

Από τις 21 Σεπτεμβρίου του 2012 σας προσκαλούμε σε επιλεγμένα καταστήματα του δικτύου φυτοnet και του ΣΕΠΩΦΥΛ στην Αττική για να γνωρίστε από κοντά την ευρωπαϊκή παραγωγή φυτών και λουλουδιών. Σκοπός της δράσης αυτής  είναι να δοθεί έμφαση στην ευρωπαϊκή παραγωγή, προτείνοντας στο κοινό τα προϊόντα φυτωρίου και ανθοκαλλιέργειας των εταιριών που συμμετέχουν στην Κοινοπραξία. Οι επισκέπτες  θα λάβουν ένα συμπαθητικό δώρο και θα κληθούν να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις συνήθειες που αφορούν την αγορά και την κατανάλωση φυτών και λουλουδιών.

Αυτή και άλλες πρωτοβουλίες θα παρουσιαστούν σε Συνέντευξη Τύπου που διοργανώνεται  από το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Αθήνας σε συνεργασία με το δίκτυο καταστημάτων Φυτοnet , ΣΕΠΩΦΥΛ και Terminal Flower την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ – Πανεπιστημίου 52 – Αθήνα και ώρα 11.30 ( Συνεδριακός χώρος Νίκη - ημιώροφος).

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις