Μεγάλη η επιτυχία της Ελλάδας στη FLORIADE
Η παρουσία μας τις 3 ημέρες εδώ υπήρξε εξαιρετικά ουσιαστική και αρκετά αποτελεσματική όσον αφορά τις κινήσεις μας, για την επιτευξη των στόχων μας. Η "Ημέρα Ελληνικής Ανθοκομίας" είχε τελικά 10 παριστάμενους. Ο αριθμός, δείχνει μικρός. Ουσιαστικά όμως, ήταν εκεί, μέλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου τη περιοχής που διοχέτευσε σε ΟΛΑ τα μέλη-φυτώρια τον κατάλογο, κάποιοι εκθέτες-φυτωριούχοι από Ολλανδία και Γερμανία, ενας σημαντικός κατασκευαστής κηπων, και ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ της περιοχής και της Έκθεσης (DEN MULDER BOOMTEELT), του οποίου το φυτώριο και επισκεφθήκαμε, σύμφωνα με το πρόγραμα που είχαμε, μετα την παρουσίαση.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος έχει δείξει εδώ και καιρό ενδιαφέρον για τα φυτά του κήπου μας (μας εχει ενημερώσει εδώ και καιρό η διοίκηση της FLORIADE) και θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι ο ίδιος ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ σε επιλεγμένα μεγάλα φυτώρια της Ολλανδίας (συνεργάτες του με συναφές αντικείμενο) και ζήτησε  και 20 καταλόγους να δώσει ο ίδιος. Θεωρούν ότι η ΕΛΛΑΔΑ είναι ευκαιρία αυτή τη χρονική στιγμή. Ο DEN MULDER BOOMTEELT είναι εταιρεία με σημαντική διείσδυση σε δημόσια και ιδιωτικά έργα τόσο στην Ολλανδία όσο και σε άλλες χώρες (από Ιράκ μέχρι Ρωσία και πολλές δυτικοευρωπαϊκές) και με μεγάλο πελατολόγιο σε αρχιτέκτονες τοπίου, κατασκευαστές και φυτώρια. Η εμεπιρία μου από τέτοιες εκθέσεις , μου λέει ότι υπάρχουν 2-3 μεγάλοι φυτωριούχοι που αποτελούν "πυλώνες" της έκθεσης και κυριαρχούν με τα εκθετήριά τους και δίνουν φυτά σε διαφόρους χώρους της έκθεσης ή σε διαφημιστικές φυτέυσεις. Διαπιστώσαμε εδώ ότι αυτός είναι ο κορυφαίος σε αυτό.
 
Κατα την παρουσίαση , δείξαμε και παρουσιάσαμε μέσω του καταλόγου και προβολής, κάθε εταιρεία ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.
΄
Την εκδήλωση χαιρέτησε και έδωσε και στοιχεία ενισχυτικά, ο εμπορικός σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας στη Χάγη κ. ΝΙΚΟΣ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ. Μετά την παρουσίαση , ακολούθησε ξενάγηση στον κήπο μας (ο οποίος είναι και το "εκθετήριο" των φυτών ΟΛΩΝ)  , ερωτήσεις, συζήτηση για τα είδη των φυτών που παράγουμε και μπορεί να έχουν ενδιαφέρον για την αγορά της Ευρώπης. Ακολουθησε επίσκεψη στους χώρους παραγωγής, όπου είδαμε τα φυτά και μιλήσαμε και για τα ελληνικά φυτά. Ο συνεργός Γιάννης Γρύλλης , σαν παράγωγός, συζήτησε για το ενδιαφέρον του συγκεκριμένου επιχειρηματία για τα υδρόβια φυτά που ήθελα να βάλει στη γκάμα του. Επίσης, κλείστικε ραντεβού για συνάντηση και περιήγηση την επόμενη ημέρα με τον ο συνεργό κ. Τριανταφύλλου (MODAGRI), που μας είχε ενημερώσει για την άφιξή του την Τρίτη.
 
Τη σημερινή ημέρα , είδαμε το αποτέλεσμα αυτής της δράσης μας. Ο κ Τριανταφύλλου, αφού ξεναγήθηκε από εμάς στους εκθέτες με εμπορικό ενδιαφέρον, στους κήπους και φυσικά στο δικό μας κήπο, συναντήθηκε  με τον DEN MULDER BOOMTEELT και προχώρησαν σε συζήτηση και επίσκεψη στις μονάδες παραγωγής. Η παρουσία λοιπόν εδώ του φυτωριούχου κρίνεται σημαντική και ουσιαστική, όπως και η παρουσία καλών δειγμάτων φυτών.
 
Καταλόγους δώσαμε επίσης για διακίνηση στα business desks των εισόδων της έκθεσης , στα μέλη της ελληνικής ομάδας που βοηθά στη συντήρηση για προώθηση σε φυτώρια και σχετικές επιχειρήσεις που εργάζονται οι Έλληνες και στην υπεύθυνη των εθνικών συμμετοχών για να στείλει επίσημα από 2 καταλόγους σε καθε έναν ξεχωριστά. Επίσης έγινε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ απο την έκθεση , ενώ σύντομα θα μας δωθεί και θα σας διαθέσουμε η DATA BANK των εκθετών που μας αφορούν ώστε να κάνουμε follow up αλλά και να δώσετε κι εσείς όπου κρίνεται στοιχεία και να κάνετε επαφές.
 
Τις ημέρες αυτές συναντηθήκαμε με τους επικεφαλείς των εθελωντών της ΧΑΡΑΣ , τους ευχαριστήσαμε και αρχίσαμε να οργανώνουμε τις ΄κινήσεις για τις τελευταίες ημέρες της Έκθεσης.
 
Η έκθεση τελειώνει σε 20 μέρες. Έχουμε ακόμη καιρό να κάνουμε ΄παραπάνω κινήσεις και φυσικά έχουμε ήδη ένα εργαλείο για περισσότερα πράγματα στο μέλλον.
 
Με εκτιμηση
 
ΝΙΚΟΣ ΘΥΜΑΚΗΣ    -  ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΥΛΛΗΣ
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις