2ο Συνέδριο του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων – Διοικητικός Τομέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 πραγματοποιείται στην Αθήνα το 2ο Συνέδριο του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου (ΕΑΔ).

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξει με χαιρετισμό ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, κ. Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος. Χαιρετισμό προς τους συνέδρους θα απευθύνει και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτριος Μελάς.

Στόχος του 2ου Συνεδρίου είναι η ανταλλαγή απόψεων για το ρόλο και το μέλλον της Δικτύωσης στον Αγροτικό Τομέα, καθώς και η διατύπωση προτάσεων βελτίωσης ως προς τη Σύνθεση, το Σχέδιο Δράσης και το Οργανόγραμμα του ΕΑΔ, προκειμένου να αναδειχθεί περαιτέρω η σημασία της συνεργασίας όλων των φορέων για την προώθηση της αγροτικής ανάπτυξης και τη στήριξη του αγροτικού κόσμου.

Η θεματολογία και οι εισηγήσεις του 2ου Συνεδρίου αναπτύσσονται σε 2 κύριες Ενότητες:

  • 1η Ενότητα: Εμπειρίες Δικτύωσης
  • 2η Ενότητα: Παράλληλα Εργαστήρια
    • Εργαστήριο 1: Θεματική Ομάδα Εργασίας «Έξυπνη ανάπτυξη: έρευνα - καινοτομία» με εξειδίκευση στις βραχείες αλυσίδες εφοδιασμού και τις τοπικές αγορές.
    • Εργαστήριο 2: Θεματική Ομάδα Εργασίας «Περιβάλλον & Γεωργία» με εξειδίκευση σε γεωργοπεριβαλλοντικές δράσεις σε οικοσυστημάτων μεσογειακού τύπου και πιθανή εφαρμογή τους στην ελληνική πραγματικότητα.
    • Εργαστήριο 3: «Καταγραφή εμπειριών από την τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο» σχετικά με τις τρεις προτεραιότητες του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης: Ανταγωνιστικότητα, Περιβάλλον, Τοπική Ανάπτυξη.

 Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν στο Κέντρο «Γαία» του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις