Η EuroCharity ανακοινώνει την 6η ετήσια διεθνή έκδοση

Μετά από πέντε χρόνια συνεχούς εκδοτικής επιτυχίας, η EuroCharity για μια ακόμα φορά φέρνει στο επίκεντρο του παγκόσμιου διαλόγου ένα σημαντικό και επίκαιρο θέμα. Με τίτλο «Innovation for Excellence», η φετινή 6η έκδοση της σειράς Yearbook είναι αφιερωμένη στην καινοτομία και στον τρόπο με τον οποίο αυτή ενσωματώνεται στην εταιρική κουλτούρα, ανοίγοντας το δρόμο για την επιχειρηματική αριστεία και την αειφορία.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι παγκόσμιες προκλήσεις απαιτούν καινοτόμα προσέγγιση σε τεχνολογικά, περιβαλλοντικά αλλά και κοινωνικά θέματα, οδηγώντας τις εταιρείες να εξερευνήσουν νέους τρόπους βιώσιμης ανάπτυξης μέσα από τη λειτουργία τους. Οι επιχειρήσεις που ασπάζονται την καινοτομία περιορίζουν τα κόστη, δημιουργούν ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες, αποκτώντας παράλληλα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Αναμφισβήτητα, η καινοτομία μπορεί να συμβάλλει σε έναν καλύτερο κόσμο, μετατρέποντας νέες και πρωτότυπες ιδέες σε ουσιαστικές λύσεις, για ένα αειφόρο μέλλον. 

Στη φετινή αγγλόφωνη έκδοση, επιλεγμένες επιχειρήσεις και οργανισμοί θα παρουσιάσουν τη στρατηγική, τις πρωτοβουλίες και τη φιλοσοφία τους σε θέματα καινοτομίας. Την πολυτελή έκδοση θα συμπληρώσουν μηνύματα και τοποθετήσεις σημαντικών προσωπικοτήτων, ακαδημαϊκών, επιτυχημένων επιχειρηματιών, βραβευμένων οραματιστών, εκπροσώπων διακρατικών οργανισμών (ΟΗΕ, ΕΕ) αξιωματούχων, κορυφαίων εμπειρογνωμόνων, επιστημόνων, αρχηγών κρατών, έρευνες, καθώς και εκτενές φωτογραφικό υλικό.

Μερικοί από τους συγγραφείς που συμμετέχουν στην έκδοση μέχρι στιγμής είναι οι:

  • Janez Potočnik, Επίτροπος για το Περιβάλλον, Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • Lars Rasmussen, Πρόεδρος, Global Green Growth Institute, τέως Πρωθυπoυργός Δανίας 
  • BP Agrawal, Ιδρυτής & Πρόεδρος, Sustainable Innovations
  • Bruce Piasecki, Ιδρυτής & Πρόεδρος, AHC Group, Inc. & συγγραφέας
  • Dr. Bettina von Stamm, FRSA, Director & Catalyst, Innovation Leadership Forum & συγγραφέας
  • Marc Amblard, Διευθύνων Σύμβουλος, European Foundation for Quality Management (EFQM)
  • Matt Rogers, Διευθύνων Σύμβουλος, McKinsey & Company
  • Rob Steele, Γενικός Γραμματέας, International Organisation for Standardization (ISO)
  • Rowan Gibson, Συνιδρυτής, www.innovationexcellence.com - the online home of the global innovation community & συγγραφέας
  • Dr. Anne-Laure Mention, Head of Research Unit, Public Research Centre Henri Tudor
  • Dimitrios G. Salampasis,  Researcher, Public Research Centre Henri Tudor
  • Calvin Hodock, Ιδρυτής και τέως Πρόεδρος, Edison Awards, American Marketing Association
  • Fabrizio Sestini, Scientific Officer, European Commission, DG Information Society
  • Vassilios Makios, Ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Πατρών και Yπεύθυνος της Μονάδας Corallia

Το νέο λεύκωμα «EuroCharity Yearbook 2012/13 - Innovation for Excellence» θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο και θα παρουσιαστεί στο κοινό σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

Προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην επικείμενη έκδοση είναι η 15η Φεβρουαρίου 2013.

Για πληροφορίες αναφορικά με τη σειρά εκδόσεων Yearbook οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την Ιστοσελίδα της EuroCharity: www.eurocharity.gr/el/yearbook ή να επικοινωνήσουν με την κ. Ηλέκτρα Λυμπεροπούλου στο 210 927 1115 ή μέσω E-mail στο [email protected].

Σχετικά με τα Yearbook

Η σειρά εκδόσεων Yearbook, μετρά ήδη πέντε εκδόσεις: Το 2007 κυκλοφόρησε το λεύκωμα «Το Πνεύμα του Δάσους», με θέμα τη συμβολή του επιχειρηματικού κόσμου στην επούλωση των πληγών από τις καταστροφικές πυρκαγιές εκείνης της χρονιάς.

Το 2008, το «EuroCharity Yearbook: Πράσσειν Έλλογα» έδωσε βήμα διαλόγου και προβληματισμού στην ανερχόμενη Πράσινη Οικονομία, προσεγγίζοντας τις τρεις βασικές διαστάσεις της: την καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα.

Το 2009 υπό τον τίτλο «Είναι θέμα κουλτούρας…» η σειρά εκδόσεων συνέχισε την παρεμβατική της πορεία διαπραγματευόμενη ζητήματα κουλτούρας σε ατομικό, εταιρικό και εθνικό επίπεδο.

Το 2010 το «EuroCharity Yearbook 2010: The Future of Responsible Investing» έφερε στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης τις νέες τάσεις των κοινωνικά υπεύθυνων και βιώσιμων επενδύσεων.

Το 2011, η έκδοση «EuroCharity Yearbook 2011/12 - Leadership for Sustainability» ήταν βασισμένη στο πνεύμα ότι οι ηγέτες, περισσότερο από ποτέ θα πρέπει να αγωνιστούν για τη δημιουργία ενός κόσμου πιο δίκαιου, οικονομικά βιώσιμου και με περισσότερη ευμάρεια.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις