Ο διαγωνισμός του Ελληνικού Κρασιού, ο «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης Θεσσαλονίκης» θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από 25 έως 27 Φεβρουαρίου 2020.
Ο αρχικός στόχος του διαγωνισμού ήδη από την πρώτη διοργάνωση ήταν να αναδείξει το επώνυμο ελληνικό κρασί και απόσταγμα τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Είκοσι χρόνια μετά ο στόχος παραμένει σταθερός, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή οίνων και αποσταγμάτων απ΄ όλο τον κόσμο.
Το υψηλό επίπεδο του διαγωνισμού επιβεβαιώνεται από τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων γευσιγνωστών, οινολόγων, Masters of Wine/Sommeliers, sommeliers, κριτικών γεύσης, δημοσιογράφων και επαγγελματιών οίνου απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι μέσα από εντατικές τυφλές γευσιγνωσίες αναδεικνύουν τους οίνους και τα αποστάγματα που ξεχωρίζουν σε βαθμολογία, διεκδικώντας ένα βραβείο. Η συμμετοχή κριτών αυτού του βεληνεκούς, έχουν μακροπρόθεσμα επιβεβαιώσει την αξιοπιστία του διαγωνισμού, ενώ παράλληλα έχουν ωφελήσει στην παρουσία του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό.
Το νέο στο σύστημα αξιολόγησης που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό του 2018, έλαβε πολύ θετικές κριτικές από όλους τους εμπλεκόμενους, κριτές και παραγωγούς, καθιστώντας τον διεθνή διαγωνισμό Θεσσαλονίκης έναν από τους πιο σύγχρονους και αξιόπιστους διαγωνισμούς διεθνώς.
Στο οργανωτικό μέρος συμμετέχει όλος ο κλάδος του κρασιού, με την ενεργή συμμετοχή των κλαδικών μας οργανώσεων στην Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού (ΕΔΟΑΟ, ΣΕΟ, ΚΕΟΣΟΕ, ΣΕΑΟΠ και των 6 Περιφερειακών Ενώσεων Οινοπαραγωγών), υπό την προεδρεία του κυρίου Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW.
Θέλω να πιστεύω ότι όλοι οι Έλληνες παραγωγοί θα αγκαλιάσουν τον διαγωνισμό και αυτή τη χρονιά, υποστηρίζοντας τον θεσμό και κάνοντάς τον ακόμα πιο δυνατό.
Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική νέα Χρονιά!
Με εκτίμηση,
Στέλλιος Μπουτάρης
Πρόεδρος Οινοποιών Βορείου Ελλάδος
Δηλώσεις συμμετοχής: από 14/01/2020 έως 14/02/2020
Παραλαβή των δειγμάτων: από 10 έως 14/02/2020
Για Δηλώσεις Συμμετοχής Οίνων πατήστε ΕΔΩ
Για Δηλώσεις Συμμετοχής Αποσταγμάτων πατήστε ΕΔΩ