Ημερίδα για την καλλιέργεια και τις ιδιότητες της στέβιας του γλυκαντικού αυτού φυτού που απειλεί να εκτοπίσει τη ζάχαρη από γλυκίσματα και αναψυκτικά, καθώς δεν επιβαρύνει καθόλου τον οργανισμό μας με θερμίδες, διοργανώνει το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου σε συνεργασία με την Eλληνική Διαβητολογική Εταιρεία τη Δευτέρα, 8 Απριλίου, στις 10:30 πμ στο αμφιθέατρο Ιωάννης Κορδάτος στο παραλιακό κτίριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι :
● Στέβια - καλλιέργεια- ιδιότητες – χρήσεις – προοπτική
● Παραγωγή σποριόφυτων στέβιας (συμβολαιακή καλλιέργεια)
● Οικονομικότητα παραγωγής στέβιας
● Ο σημαντικός ρόλος της διατροφής στην πρόληψη και θεραπεία του σακχαρώδη Διαβήτη
● Τι είναι η στέβια – θερμίδες – ποιος μπορεί να την καταναλώσει
Στην εκδήλωση θα γίνει, επιπλέον, παρουσίαση των προϊόντων Pelionstevia και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει προϊόντα με στέβια από διάφορες ελληνικές εταιρείες.
Για τους κατοίκους της Αργαλαστής θα δρομολογηθεί δωρεάν λεωφορείο για το Βόλο με επιστροφή.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ : 6978 525599.