" Αγρεπιχειρείν"

Η " Αγρεπιχειρείν" ξεκίνησε το 2012 την διοργάνωση σεμιναρίων ενίσχυσης ανταγωνιστικότητας & ανάπτυξης δεξιοτήτων marketing και management, εστιασμένα αποκλειστικά στα αγροτικά προϊόντα.

Η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικής ποιότητας αγροτικά προϊόντα τα οποία μπορούν να κατακτήσουν τις παγκόσμιες αγορές. Για να μπορέσουν όμως οι Έλληνες παραγωγοί και οι νέοι επιχειρηματίες, να εισέλθουν δυναμικά στην αγορά πρέπει να αναπτύξουν δεξιότητες marketing και management. Το οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα, οδηγεί πληθώρα ανθρώπων στην διερεύνηση εναλλακτικών δραστηριοτήτων γύρω από τον αγροτικό τομέα.
 H διαδικασία δημιουργίας ποιοτικών ανταγωνιστικών προϊόντων, απαιτεί την προετοιμασία ενός βιώσιμου επιχειρηματικού σχεδίου και την εύρεση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.
 
Στα πλαίσια αυτά, η "Αγρεπιχειρείν" παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το  σεμινάριο «Πώς να δημιουργήσετε τη δική σας επώνυμη μάρκα αγροτικού προϊόντος. Τα στάδια από την παραγωγή μέχρι τον τελικό καταναλωτή».
Στόχος είναι η διάχυση της γνώσης σχετικά με την δημιουργία επώνυμων μαρκών αγροτικών προϊόντων καλύπτοντας όλα τα στάδια που πρέπει να ακολουθηθούν από την ιδέα, το όραμα και τις καλλιέργειες μέχρι την παραγωγή, το σχεδιασμό και την δημιουργία μίας μάρκας και το λανσάρισμά της στις αγορές. Τέλος,  παρουσιάζονται πολλά παραδείγματα από την ελληνική και την ξένη αγορά.
Απευθύνεται σε:
Νέους και υφιστάμενους παραγωγούς, μεταποιητές, γεωργικούς συνεταιρισμούς,  ανέργους, φοιτητές, δήμους & περιφέρειες.
Είπαν για το σεμινάριο:
"Μου έλυσε πολλά προβλήματα και βρήκα την άκρη του νήματος για να ξεκινήσω μια δύσκολη για την Ελλάδα επιχείρηση. Σας ευχαριστώ για την εξαιρετική ενημέρωση.”
Λ.Γ. Τζιανουδάκης, Χημικός, Ρέθυμνο

“Η αξία του σεμιναρίου έγκειται στο γεγονός ότι ο εισηγητής μιλάει εκ πείρας καθώς ο ίδιος προχώρησε εμπράκτως στην πραγματοποίηση των όσων αναλύονται στο σεμινάριο.Ες εκ τούτου το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε κάθε ανήσυχο ενδιαφερόμενο, καθώς η γνώση μοιράζεται με τρόπο ευσύνοπτο,εποικοδομητικό και κυρίως είναι δοκιμασμένη γεγονός που καθιστά το σεμινάριο άξιο παρακολούθησης.”
Κ.Χαλκιάς, Συμβασιούχος του Δημοσίου, Αθήνα

"Για όποιον θέλει να ασχοληθεί με το χώρο αυτό, το σεμινάριο είναι το κατάλληλο για να μπουν οι σωστές βάσεις. Δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες και γνώσεις για το χώρο. Το προτείνω ανεπιφύλακτα."
Ε.Κοντού, Ιδιωτική υπάλληλος, Αθήνα
"Εξαιρετική δουλειά. Καλή συνέχεια στην προσπάθεια."
Θ.Παπασάνδας, Φαρμακοποιός, Αθήνα
"Είναι ένα σεμινάριο που σου δείχνει τον δρόμο να ακολουθήσεις τα όνειρα σου. Ιδανικό ακόμα και για όσους απλά μέχρι σήμερα το σκεφτόντουσαν να αγρεπιχειρήσουν χωρις να το έχουν πάρει πραγματικά απόφαση. Μου κάλυψε όλες τις πιθανές απορίες."
Χ.Μπότσαρη, Ιδιωτική υπάλληλος, Αθήνα

Περιεχόμενα:
•     Εισαγωγή  σε βασικές έννοιες μάρκετινγκ
•     Αγορά στόχος & ανάλυση ανταγωνιστικού περιβάλλοντος,
•     Σχεδιασμός business plan & Καταρτισμός budget. Σενάρια.
•     Χρηματοδότηση, επιδοτήσεις, νομοθεσία, χρονοδιάγραμμα.
•     Καθετοποίηση ή εξειδίκευση; Παραγωγός , χονδρέμπορος ή έμπορος;
•     Βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων. Αναλύσεις.
•    Εγκρίσεις, άδειες, πιστοποιήσεις. (Άδεια λειτουργίας, ISO, HACCP, Συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης, ΠΟΠ/ΠΓΕ )
•    Εύρεση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος & διαφοροποίηση.
•     Εμπορικό όνομα και λογότυπο, εταιρική ταυτότητα, ανάπτυξη concept, σχεδιασμός  ετικέτας και  επιλογή συσκευασίας
•     Επιλογή  προμηθευτών  και υλικών συσκευασίας
•     Μεταφορικά έξοδα, Logistics και Ασφάλιση εξαγωγών
•     Τιμολογιακή και εμπορική πολιτική. Πρόβλεψη πωλήσεων.
•     Κανάλια διανομής: Χονδρέμποροι, διανομείς, λιανέμποροι &    Ηλεκτρονικό εμπόριο.
•     Τρόποι διαφήμισης και μέσα προώθησης.
•    Ανάπτυξη γκάμας και επέκταση της επιχείρησης.




Εισηγητής:
Παρουσιάζει ο κος Κώστας Μπαλάφας, Marketeer & Entepreneur, MSc in Marketing AUEB (Senior Brand Manager FMCG FrieslandCampina, Vivartia, Chipita / Owner and founder of Olive Vision)
 
Το επόμενο σεμινάριο θα γίνει το Σάββατο 15 Ιουνίου στην Αθήνα, Μιλτιάδου 18, Μοναστηράκι. Πληροφορίες/ Κρατήσεις: www.agrepixeirein.gr  / τηλ. 211 7002719
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις