Κουλτούρα Ασφάλειας Τροφίμων
Κουλτούρα Ασφάλειας Τροφίμων

Η παραγωγή, διακίνηση, εμπορία και διάθεση τροφίμων παραμένει μια δραστηριότητα έκθετη σε δυναμικές αλλαγές του περιβάλλοντος και των τρόπων παραγωγής. Νέοι κίνδυνοι εισέρχονται είτε λόγω επιστημονικών ανακαλύψεων είτε λόγω τρόπων παραγωγής και συνδέσεων με το παγκόσμιο εμπόριο.

 

Ακόμα και μετά την υιοθέτηση του FSMA, τα κρούσματα ασφάλειας τροφίμων με βάση το WHO, αγγίζουν τους 420.000 θανάτους ετησίως που οφείλονται σε τροφιμογενείς ασθένειες με το ¼ αυτών να αφορούν παιδιά κάτω των 5 ετών. Υπολογίζεται πως το 50% των συμβάντων αυτών έγκειται σε έλλειψη Κουλτούρας Ασφάλειας Τροφίμων.

 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να οδηγηθούν οι εμπλεκόμενοι με τα τρόφιμα επιχειρήσεις σε αποτελεσματικότερη διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων τόσο για την προστασία του καταναλωτή όσο και της εταιρικής τους φήμης.

 

Στόχος είναι η αλλαγή στην κουλτούρα ασφάλειας τροφίμων προς το επίπεδο της διείσδυσης των αρχών της επιχείρησης στη συνείδηση του κάθε εργαζόμενου εντός του συνόλου στην οποία ανήκει και τον τρόπο σκέψης και τη συμπεριφορά του, σε σχέση με την Ασφάλεια Τροφίμων εντός και στην πλήρη διάχυση της επιχείρησης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις