Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στον αύλειο χώρο του Μύλου του Παππά το Σάββατο 13 Μαΐου από 6 μ.μ. έως 10 μ.μ. και την Κυριακή 14 Μαΐου από τις 12 το μεσημέρι έως 10 μ.μ.
Το Σαββατοκύριακο διοργανώνεται στη Λάρισα το πρώτο Φεστιβάλ Οίνου και Αποσταγμάτων «1st Thessalian Wine & Spirits Festival». Το φεστιβάλ διοργανώνει η Ένωση Οίνων και Αποσταγμάτων Θεσσαλίας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Θεσσαλίας με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και του Επιμελητηρίου Λάρισας. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στον αύλειο χώρο του Μύλου του Παππά το Σάββατο 13 Μαΐου από 6 μ.μ. έως 10 μ.μ. και την Κυριακή 14 Μαΐου από τις 12 το μεσημέρι έως 10 μ.μ. Σε συνέντευξη που παραχώρησαν οι συνδιοργανωτές του φεστιβάλ τόνισαν τα εξής:
Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Στις 13 και 14 Μαΐου στο Μύλο του Παππά, στη Λάρισα, η Ένωση Οίνων και Αποσταγμάτων Θεσσαλίας μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη βοήθεια του Επιμελητηρίου Λάρισας και του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Οίνου και Αποσταγμάτων. Πρόκειται για μια οργανωμένη προσπάθεια να επικοινωνήσουμε τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά και αποστάγματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Φιλοδοξούμε το φεστιβάλ αυτό να γίνει θεσμός και προγραμματίζουμε και άλλες δράσεις που στόχο έχουν την προβολή των προϊόντων μας στην Ευρώπη μέσα από το δίκτυο ΑΡΕΠΟ και άλλα προγράμματα στα οποία συμμετέχουμε. Οργανωνόμαστε και προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε τα προϊόντα μας παντού, προκειμένου να πάρουμε την προστιθέμενη αξία η οποία θα διαχυθεί τόσο τους οινοποιητές όσο και στους παραγωγούς αμπελοκαλλιεργητές. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, κερδίζουμε το μέλλον».
Γιώργος Λώλας, Πρόεδρος της Ένωσης Οίνων και Αποσταγμάτων Θεσσαλίας: «Το θεσσαλικό κρασί και τα αποστάγματα είναι προϊόντα μεγάλης αξίας για την περιοχή μας. Συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια για να δημιουργήσουμε τους «Δρόμους του Κρασιού» προκειμένου να ενισχύουμε τον οινοτουρισμό στην περιοχή μας. Βρισκόμαστε στο κέντρο της χώρας, έχουμε τον μυθικό Όλυμπο, τα προϊόντα μας είναι εξαιρετικής ποιότητας και διακρίνονται. Σε πρόσφατη Διεθνή Έκθεση, θεσσαλικό ήταν το κρασί που συγκέντρωσε την μεγαλύτερη βαθμολογία και αυτό δεν είναι τυχαίο. Ευχαριστώ την Περιφέρεια που μας βοηθά να ξεκινήσουμε την πρώτη μας δράση από τη Λάρισα και θα ακολουθήσουν και άλλες πόλεις στη Θεσσαλία. Ευχαριστώ την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και το Επιμελητήριο Λάρισας για τη συμβολή τους. Στο διήμερο φεστιβάλ που πραγματοποιείται το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου στον υπαίθριο χώρο του Μύλου του Παπά θα υπάρχουν cooking events στην κεντρική εξέδρα, μουσικές συναυλίες και παρουσιάσεις θεματικών ενοτήτων αναφορικά με το κρασί και το τσίπουρο. Σας περιμένουμε όλους να δοκιμάσετε τα κρασιά μας».
Λουΐζα Ντούγκου, Χημικός Οινολόγος – Οινοποία Ντούγκου: «Ευχαριστώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και το Επιμελητήριο Λάρισας που βοήθησαν στο νέο μας εγχείρημα που ελπίζουμε να γίνει θεσμός. Σας περιμένουμε όλους, να περάσουμε ένα όμορφο διήμερο συνοδεία κρασιού, εδεσμάτων και ζωντανής μουσικής με το συγκρότημα Fortissimo το Σάββατο και με την Ηρώ Ηλιοπούλου την Κυριακή».