- Ποια είναι η αυτάρκεια σε κρέας στη χώρα μας;
- Πώς αντιμετωπίζονται οι ζωονόσοι από τις αρμόδιες αρχές;
- Ποια είναι η διαχείριση των νεκρών ζώων από επιζωοτίες και φυσικές καταστροφές;
- Πώς μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα του ορνίθειου κρέατος με την εφαρμογή Ορθών Πρακτικών στις πτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις;
- Ποια είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στα εκτατικά εκτρεφόμενα βοοειδή;
- Πόσο επιδρά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του παραγόμενου κρέατος η χρήση καινοτόμων αλεύρων εντόμων σε σιτηρέσια χοίρων;
- Πώς εφαρμόζεται σύστημα ιχνηλασιμότητας σε τοπικές φυλές προβάτων της Κρήτης;
- Μπορεί να παραταθεί ο χρόνος ζωής του χοιρινού γύρου με φυτικά εκχυλίσματα;
- Ποια είναι η μικροβιολογική ποιότητα των μπαχαρικών που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία κρέατος;
- Ποιες είναι οι σύγχρονες εργαστηριακές μέθοδοι για την ανίχνευση και την αντιμετώπιση βακτηρίων και μικροβίων;
- Ποιο είναι το προφίλ δειγμάτων φυτικών υποκατάστατων κρέατος σε σύγκριση με ζωικά προϊόντα;
- Πώς αξιολογείται η μικροβιακή ποιότητα και αυθεντικότητα του κρέατος με την εφαρμογή αισθητήρων;
- Τι δείχνει η διερεύνηση περιστατικών ασφαλείας τροφίμων και ποιες οι ενέργειες για τον περιορισμό τους;
- Πώς χρησιμοποιούνται οι μέθοδοι multiplex PCR για την ανίχνευση νοθείας στο κρέας;
- Ποιες είναι οι ειδικές απαιτήσεις για φορτώσεις κρέατος και προϊόντων κρέατος προς τις μουσουλμανικές χώρες;
- Ποιες είναι οι αγοραστικές ιδιαιτερότητες στα ποιοτικά κριτήρια κρέατος βοοειδούς μεταξύ Ευρωπαίων, Αμερικανών και Ελλήνων καταναλωτών;
Είναι ορισμένα μόνο από τα θέματα που θα απασχολήσουν το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου, 1 και 2 Φεβρουαρίου 2025, στο πλαίσιο της Έκθεσης Zootechnia. Διοργανωτής του Συνεδρίου είναι το εξειδικευμένο περιοδικό Meat News σε συνεργασία με την ΔΕΘ-HELEXPO.
Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει ολόκληρη την αλυσίδα τροφίμων, από την παραγωγή ζωοτροφών, συστήματα σταβλισμού, εξοπλισμούς, γενετική βελτίωση, συμβατική/βιολογική εκτροφή των ζώων, υγειονομική διαχείριση, πρότυπα εκτροφής, ευζωία των ζώων, μεταφορά, σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις, παραγωγή κρέατος και προϊόντων του, ζωικά υποπροϊόντα, συντήρηση, συσκευασία, επισήμανση, ιχνηλασιμότητα, βιολογικά/παραδοσιακά προϊόντα, διακίνηση, μαζική εστίαση, πώληση, διατροφικές συνήθειες, εκπαίδευση, πρότυπα ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας, κανονιστικές απαιτήσεις, έως και την προετοιμασία αυτού του αγαθού στο πιάτο του καταναλωτή.
Οι εισηγήσεις που θα γίνουν αγγίζουν τις 100 και προέρχονται από επιστήμονες διαφόρων γνωστικών αντικειμένων από όλα τα σχετικά πανεπιστημιακά τμήματα, από τους επίσημους ελεγκτικούς φορείς και από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα κρέατος.
Εγγραφείτε σήμερα για να παρακολουθήσετε το Συνέδριο! Η εγγραφή σας γίνεται ηλεκτρονικά (https://meatnews.gr/registration/)
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις