14 Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διοργανώνεται το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας στις 1, 2 & 3 Δεκεμβρίου 2023 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας.

 

Αποτελεί το γιορτινό ραντεβού του κόσμου της μελισσοκομίας και περιμένει να υποδεχτεί και φέτος χιλιάδες καταναλωτές αλλά και τους φίλους μελισσοκόμους που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Φεστιβάλ.

Δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς μελισσοκόμους να διαθέσουν την παραγωγή τους απευθείας στον καταναλωτή χωρίς μεσάζοντες.

Το Φεστιβάλ αναμένεται να το εγκαινιάσει, όπως κάθε χρόνο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Φέτος τιμώμενη Περιφέρεια είναι η Κρήτη, με μεγάλη συμμετοχή εκθετών μελισσοκόμων από όλες τις περιφερειακές ενότητες του νησιού και με την ενεργή συμμετοχή των τεσσάρων μελισσοκομικών συλλόγων της Κρήτης.

Το πολυπληθές καταναλωτικό κοινό που το επισκέπτεται κάθε χρόνο ενημερώνεται για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελληνικού μελιού, δοκιμάζει μέλι από κάθε γωνιά της Ελλάδας και προμηθεύεται τα καλύτερα μέλια απευθείας από τους παραγωγούς.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης. Επιπλέον, αποτελεί τον τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και των επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων.

Στον Τομέα Μελισσοκομικού Εξοπλισμού οι μελισσοκόμοι και οι επαγγελματίες και θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις νέες εξελίξεις και τις νέες τεχνολογίες του κλάδου. Στον τομέα αυτό θα παρουσιαστούν μηχανήματα και μελισσοκομικός εξοπλισμός, κυψέλες, μελισσοεφόδια, Μελισσοκομικές Ζυγαριές, Προϊόντα Καταπολέμησης Ασθενειών Μελισσών, Εξοπλισμός Μελισσοκόμου και πολλά άλλα.

Παράλληλα θα διοργανωθεί σε συνεργασία με το Τμήμα Μελισσοκομίας του Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ" το 14ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας  με θέμα «Χαρακτηρισμός και Αυθεντικότητα των Προϊόντων της Μέλισσας» το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.

 

 

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Παρασκευή 1/12 16:00 – 21:00| Σάββατο 2/12 10:00 – 21:00 | Κυριακή 3/12: 10:00 – 20:00

 

Είσοδος: 1€ το άτομο για όσους προμηθευτούν τα εισιτήρια τους εκμεταλλευόμενοι την προσφορά μέσω viva και 2€ το άτομο αν πάρετε τα εισιτήρια σας από τα ταμεία του Φεστιβάλ.

Η είσοδος είναι δωρεάν για παιδιά έως 12 ετών, ΑΜΕΑ και Μελισσοκόμους (επιδεικνύοντας το μελισσοκομικό τους βιβλιάριο).

 

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στις 7:00 μ.μ.  στην Αίθουσα Β του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας.

 

Σας περιμένουμε!

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις