1η συνάντηση των Ακαδημαϊκών Κόμβων των Ηνωμένων Εθνών

Η 1η συνάντηση των Ακαδημαϊκών Κόμβων των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Academic Impact – UNAI) για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (Ελλάδα) μεταξύ 7 και 11 Οκτωβρίου 2024.

Οι διορισμένοι από το UNAI κόμβοι για τους στόχους της Βιώσιμης ανάπτυξης θα συναντηθούν, για να παρουσιάσουν και να σχολιάσουν «διδάγματα» και «βέλτιστες πρακτικές», που συγκέντρωσαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους, αλλά και για να ανταλλάξουν ιδέες και προτάσεις σχετικά με τρόπους συμβολής στην επιτάχυνση της υλοποίησης της «2030 – Ατζέντας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη".

Διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί από Ευρώπη, Ασία, Αφρική και Αμερική θα συμμετάσχουν σε μια πενθήμερη συνάντηση, στην Αθήνα, σε μια προσπάθεια να σκιαγραφήσουν και να ενθαρρύνουν τις μελλοντικές τους δραστηριότητες στις πανεπιστημιουπόλεις του UNAI και το πιο σημαντικό για να αυξήσουν τη δυναμική για την εφαρμογή της «Ατζέντας» στις κοινωνίες τους.

Αναμένεται να αναδειχθούν συνεργατικές και εξωστρεφείς καινοτόμες προτάσεις που θα στοχεύουν χώρες με αναπτυσσόμενες και υπό ανάπτυξη οικονομίες.

Στο πλαίσιο αυτό, η «Συνάντηση» είναι ανοιχτή για όλα τα μέλη του UNAI και τα ακαδημαϊκά ιδρύματα των οποίων οι ακαδημαϊκοί και οι φοιτητές τους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ως «Παρατηρητές» και «ακροατές».

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε: [email protected]

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις