Καινοτόμα προϊόντα επιτραπέζιας ελιάς με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και  αυξημένη διάρκεια ζωής

Η εταιρεία Pelopac, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η AgroApps, σας προσκαλούν στην ημερίδα του έργου “OLIVIA: Καινοτόμα προϊόντα επιτραπέζιας ελιάς με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και αυξημένη διάρκεια ζωής”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας.

Στη χώρα μας, η ελιά θεωρείται "ναυαρχίδα" των αγροτικών προϊόντων, ενώ κατέχει κυρίαρχο κομμάτι στη μεσογειακή διατροφή αποτελώντας ένα κατεξοχήν παραδοσιακό προϊόν, με σημαντικά οφέλη για την υγεία. Οι ελιές χαρακτηρίζονται από το υψηλό φαινολικό τους περιεχόμενο, την αντιοξειδωτική τους δράση και την περιεκτικότητά τους σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία είναι ευεργετικά για τον οργανισμό. Η ζύμωση της επιτραπέζιας ελιάς είναι μια διαδικασία, η οποία στηρίζεται στη χρήση του κοινού αλατιού, ως κύριο συστατικό της άλμης. Έρευνες έχουν αποδείξει όμως, ότι ο πληθυσμός, παγκοσμίως, καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλατιού και λόγω της σύνδεσης του με την υπέρταση και τις ρυθμιστικές λειτουργίες του οργανισμού έχει προταθεί η μείωση της πρόσληψής του

Με στόχο τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων, η Pelopac, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η AgroApps, μέσω του προγράμματος Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συνεργάστηκαν με σκοπό να αναπτύξουν νέα προϊόντα ελιάς με ανώτερα διατροφικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, αυξημένη διάρκεια ζωής και χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. To Olivia, ξεκίνησε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια και ολοκληρώνεται στα τέλη του έτους και στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστεί η διαδρομή του έργου, οι μεθοδολογίες που εφαρμόστηκαν, οι τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν καθώς επίσης και τα αποτελέσματά του. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ένα πάνελ – συζήτηση, όπου εκπρόσωποι εταιρειών και Πανεπιστημίων θα μιλήσουν για τις δυνατότητες και τα οφέλη της συνεργασίας τους.

 

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη και οι εγγραφές μπορούν να γίνουν εδώ.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις