Μεγάλη παραγγελία για τη Volvo: 1.500 φορτηγά Volvo FH Aero από την ιταλική μεταφορική εταιρεία Lannutti

Η αποδοτικότητα καυσίμου και η ασφάλεια ήταν εξίσου σημαντικές για την ανάπτυξη του νέου Volvo FH Aero.

Σε μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες της Volvo Trucks, ο Όμιλος Lannutti Group, μια ιταλική εταιρεία μεταφορών και logistics, η οποία ανανεώνει το στόλο των φορτηγών μεγάλων
αποστάσεων, παρήγγειλε 1.500 φορτηγά Volvo FH Aero.

Ο Όμιλος Lannutti, με έδρα την Ιταλία, διαθέτει στόλο άνω των 2.500 φορτηγών σε 24ωρη βάση σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες. Στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανανέωσης του στόλου της, η Lannutti υπέγραψε παραγγελία για 1.500 φορτηγά Volvo FH Aero. Όλα είναι εξοπλισμένα με το νέο Σύστημα Παρακολούθησης με Κάμερα (Camera Monitor System) της Volvo - ένα νέο χαρακτηριστικό που αντικαθιστά τους κανονικούς καθρέφτες, βελτιώνοντας την αεροδυναμική και την ασφάλεια.

«Η αρχή για την ανανέωση του στόλου για εμάς, στον Όμιλο Lannutti είναι να δώσουμε προτεραιότητα στα οχήματα με χαμηλές εκπομπές ρύπων, προσφέροντας παράλληλα υψηλό επίπεδο άνεσης και ασφάλειας στους οδηγούς μας, προστατεύοντας τους ίδιους και όλους τους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου. Εκτός από την τεχνολογία εξοικονόμησης καυσίμου I-Save που έχει ήδη υιοθετηθεί κατά 100% στο στόλο, στοχεύουμε τώρα να αξιοποιήσουμε τα οφέλη που προέρχονται από το Σύστημα Παρακολούθησης με Κάμερα (Camera Monitor
System) και τον βελτιωμένο αεροδυναμικό σχεδιασμό. Αυτή η συνεργασία με τη Volvo θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε το ταξίδι μας προς τη μηδενική εκπομπή ρύπων» λέει ο Valter Lannutti, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Lannutti.

Η πλειονότητα των φορτηγών που παρήγγειλε η Lannutti θα κινείται με Υδρογονοκατεργασμένο φυτικό έλαιο - HVO (Hydrotreated Vegetable Oil), ένα καύσιμο που μπορεί να παραχθεί από προϊόντα αποβλήτων, μειώνοντας τις εκπομπές CO2 έως και 90 τοις εκατό.

«Αυτή η συμφωνία με κάνει πολύ περήφανο, καθώς δείχνει την εμπιστοσύνη και τη δέσμευση που έχει η Lannutti με τη Volvo Trucks ως μακροχρόνιος επιχειρηματικός συνεργάτης», λέει ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks. Συνεχίζει: «Αυτό είναι πραγματικά η απόδειξη ότι κάναμε το σωστό με το νέο Volvo FH Aero. Όχι μόνο υποστηρίζει τους πελάτες μας στη μείωση του κόστους καυσίμων και των εκπομπών CO2, αλλά είναι επίσης ένα από τα ασφαλέστερα μοντέλα φορτηγών για τους οδηγούς τους».

Volvo FH Aero - αναπτύχθηκε με γνώμονα την αποδοτικότητα καυσίμου και την ασφάλεια
Η αποδοτικότητα καυσίμου και η ασφάλεια ήταν εξίσου σημαντικές για την ανάπτυξη του νέου Volvo FH Aero. Ο νέος αεροδυναμικός σχεδιασμός της καμπίνας είναι έως και 5% πιο αποδοτικός ως προς την κατανάλωση καυσίμου σε σχέση με τον προηγούμενο. Επιπλέον, το νέο Σύστημα Παρακολούθησης με Κάμερα (Camera Monitor System) της Volvo Trucks όχι μόνο συμβάλλει στην εξοικονόμηση καυσίμου χάρη στον αεροδυναμικό σχεδιασμό του, αλλά βελτιώνει επίσης την οδική ασφάλεια μέσω της βελτιωμένης άμεσης ορατότητας για τον
οδηγό - καθώς και τη βελτίωση της ορατότητας σε σκοτεινές και βροχερές συνθήκες.

Η εξοικονόμηση καυσίμου με το νέο Volvo FH Aero έρχεται να προστεθεί στις αποδοτικότερες ρυθμίσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια στο σύστημα κίνησης του φορτηγού Volvo FH, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας I-Save της Volvo. Η εξοικονόμηση καυσίμου που έγινε στη σειρά φορτηγών Volvo FH και στο νέο FH Aero μεταφράζεται σε σημαντική μείωση των εκπομπών CO2 και του κόστους λειτουργίας.

Το Volvo FH Aero διαθέτει επίσης μια σειρά νέων εσωτερικών χαρακτηριστικών που βελτιώνουν το περιβάλλον εργασίας για τους οδηγούς, καθώς και συνδεδεμένες υπηρεσίες που παρέχουν στους χειριστές του στόλου πλήρη εικόνα του φορτηγού και του ρυμουλκούμενου.

Το νέο Volvo FH Aero διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις - FH Aero, FH Aero Electric, FH Aero με υγραέριο και FH16 Aero.
Τα 1.500 καινούρια φορτηγά Volvo θα παραδοθούν στον Όμιλο Lannutti κατά τη διάρκεια του 2024 και του 2025.