Επανάσταση στη γεωργία: Η υπόγεια στάγδην άρδευση βρίσκεται στο επίκεντρο της Αργεντινής

Στην καρδιά της Κόρδοβα, στην Αργεντινή, ο γεωργικός όμιλος Conci πρωτοστατεί σε μια αλλαγή παραδείγματος στα συστήματα άρδευσης με την πρωτοποριακή του προσέγγιση στην υπόγεια στάγδην άρδευση.

Τοποθετημένη στην πρώτη γραμμή αυτής της γεωργικής επανάστασης, η καινοτόμος τεχνική του Conci περιλαμβάνει την ταφή των ταινιών άρδευσης 45 εκατοστά κάτω από την επιφάνεια, μια μέθοδος που υπόσχεται αυξημένη απόδοση και βιωσιμότητα.

Για χρόνια, η Conci είναι συνώνυμη με την παροχή ολοκληρωμένων και καινοτόμων λύσεων στην υπόγεια στάγδην άρδευση, διατηρώντας πρότυπα υψηλής ποιότητας και καθοδηγώντας κάθε στάδιο της διαδικασίας υλοποίησης στην Κόρδοβα.

Φέτος, η Conci έκανε ένα σημαντικό βήμα προόδου συνεργαζόμενος με τον γεωργό πατάτας Héctor Giannobi για να εγκαταστήσει μια πειραματική δοκιμή στο Piquillín, με στόχο να παρουσιάσει τα οφέλη του συστήματος όσον αφορά την παραγωγικότητα και τη μείωση των φυτοϋγειονομικών θεμάτων.

Αποτελεσματικότητα και Βιωσιμότητα:

Το υποεπιφανειακό σύστημα στάγδην άρδευσης περιλαμβάνει την ταφή ταινιών σε βάθος 45 εκατοστών, εξοπλισμένων με αυτοαντισταθμιζόμενους εκπομπούς για να διασφαλίζεται ένα αξιόπιστο επίπεδο πίεσης νερού. ο αγρονομικό Ο σχεδιασμός της δοκιμής περιλαμβάνει απόσταση ταινίας 85 εκατοστών.

Στο πλαίσιο της μελέτης, αναλύθηκε η συμπεριφορά του νερού κατά την ανάπτυξη της καλλιέργειας, με αποτέλεσμα την επιτυχή βλάστηση της πατάτας σε συνθήκες βροχής. Όσον αφορά τη βιωσιμότητα, αυτός ο μηχανισμός επιτρέπει τη χρήση όλου του διαθέσιμου νερού πηγαδιών για καλλιέργεια, βελτιστοποιώντας την απόδοση μέσω αυτοματοποιημένων και απομακρυσμένων δραστηριοτήτων παρακολούθησης.

Οι αυξημένες αποδόσεις με χαμηλό λειτουργικό κόστος ανά εκτάριο και η προσαρμοστικότητα σε ακανόνιστα αγροτεμάχια ενισχύουν τη συνολική παραγωγικότητα για τους αγρότες που εφαρμόζουν αυτήν την προσέγγιση. Επιπλέον, παρέχει την ευκαιρία για καλύτερη χρήση της γης και αποτελεσματικότερο έλεγχο των ζιζανίων.

Επί του παρόντος, αποτελεί μια από τις πιο περιζήτητες επιλογές στην αγορά λόγω της αποτελεσματικότητάς του και της τεχνολογικής του πρότασης, με την Conci να πετυχαίνει ρεκόρ πωλήσεων 5,000 εκταρίων το 2023.

Conci στο AgroPapa 2023:

Το αποκορύφωμα των προσπαθειών του Conci θα παρουσιαστεί στο AgroPapa 2023, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 24 και 25 Νοεμβρίου. Διοργανώνεται από την Federación Agraria Argentina, το Υπουργείο Γεωργίας και Κτηνοτροφίας της Επαρχίας και το Ίδρυμα CEEA, αυτή η εκδήλωση θα συγκεντρώσει παραγωγούς πατάτας σε εθνικό επίπεδο στον χώρο Piquillín.

Χρησιμεύει ως η πλατφόρμα για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της πειραματικής δοκιμής υπόγειας άρδευσης με σταγόνες σε καλλιέργειες πατάτας, μαζί με επιλογές χρηματοδότησης και μελλοντικά έργα για το 2024.

Το AgroPapa 2023 θα περιλαμβάνει επιδείξεις πεδίου, παρουσιάσεις μηχανημάτων, έκθεση και πώληση τρακτέρ, δενδρύλλια πατάτας και σεμινάρια τεχνικής κατάρτισης. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και δωρεάν για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Τέσσερις δεκαετίες υποστήριξης πεδίου

Με περισσότερα από 40 χρόνια στον κλάδο, η Conci έχει καθιερωθεί ως σύμβολο προσοχής, ποιότητας και εξυπηρέτησης. 

Διαθέτοντας μια ομάδα με περισσότερους από 250 εξαιρετικά εξειδικευμένους συνεργάτες και με την υποστήριξη γνωστών εμπορικών σημάτων όπως οι John Deere, PLA, Rivulis, Syngenta, Rizobacter, Nidera και Michelin, η Conci λειτουργεί μέσω πέντε σημείων πώλησης σε όλη την επαρχία.

Το πρωτοποριακό σύστημα άρδευσης υπόγειας στάγδην της Conci αντιπροσωπεύει ένα άλμα προς τα εμπρός στις γεωργικές πρακτικές, προσφέροντας όχι μόνο αυξημένη παραγωγικότητα αλλά και αντιμετωπίζοντας βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγρότες. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις