Απονεμήθηκαν για ακόμη μία χρονιά τα βραβεία ελληνικής κουζίνας από το περιοδικό «Αθηνόραμα», με μεγάλο νικητή τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου.
Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στα κορυφαία εστιατόρια της χώρας που υπηρετούν την ελληνική γαστρονομία έγινε την Τετάρτη 14 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης.
Η γαστρονομική κούρσα των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, του θεσμού που έχει ως σκοπό την ανάδειξη της εθνικής μας κουζίνας κορυφώθηκε αυτή την εβδομάδα με το Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου να διατηρεί την πρωτιά με την κορυφαία βαθμολογία 16/20.
Ακολουθούν στην Αθήνα τα εστιατόρια Aleria στο Μεταξουργείο με 15/20, το GB Roof Garden, το Sense στη Διονυσιου Αρεοπαγίτου, το Artisanal Lounge & Gardens στην Κηφισιά και ο Βασίλαινας στα Βριλήσσια.
Τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης που ξεχώρισαν είναι: Το Salonica Restaurant & Bar με 15/20, το Dome Real Cuisine στη Θέρμη, το Χαρούπι, η Ambrosia, και το Μανιτάρι.