«Φάλαινες: Οι Γίγαντες του βυθού»



ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Φάλαινες: Οι Γίγαντες του βυθού» τιτλοφορείται η έκθεση στο αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, που θα διαρκέσει ως τις 5 Ιανουαρίου και χιλιάδες επισκέπτες έχουν περάσει μέχρι σήμερα από τις εγκαταστάσεις του στη Νέα Υόρκη, για να θαυμάσουν τη φοβερή σχέση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα σε αυτό το θηλαστικό και τον άνθρωπο κατά τη διάρκεια των αιώνων.

Η έκθεση αυτή, που ολοκληρώνεται στις 5 Ιανουαρίου, περιλαμβάνει μια σειρά από εκθέματα που αφορούν τη ζωή του θαλάσσιου αυτού γίγαντα με κορυφαίο έκθεμα την «καρδιά» της φάλαινας. Πρόκειται για ένα απίστευτο ογκώδες αποτύπωμα, που αναπαριστά πως ακριβώς είναι η καρδιά του θηλαστικού, έχοντας ενθουσιάσει κάθε μικρό επισκέπτη, που διαπιστώνει ότι είναι τόσο μεγάλη και περίπλοκη, που θυμίζει λαβύρινθο σε παιδική χαρά.

Στο μουσείο  υπάρχουν συλλογές κι από άλλα μουσεία του κόσμου σχετικά με τη φάλαινα ενώ εξέχοντα ρόλο παίζουν κι εκθέματα που αφορούν στον πολιτισμό των Μαορί, από όπλα μέχρι μαγικο-θρησκευτικά και τελετουργικά εργαλεία.

Η φάλαινα συνδέθηκε με τους πολιτισμούς των κατοίκων ή νησιωτών των ωκεανών, οι οποίοι τη χρησιμοποίησαν για λόγους διατροφής, ενέργειας αλλά και για λόγους θρησκευτικούς, πολιτιστικούς και πρακτικούς, ενώ για πολλά χρόνια οι φάλαινες υπέφεραν από τα φαλαινοθηρικά.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις