Παρέσυρε σκύλο, πήρε σβάρνα κι εθελοντές του Δημοτικού Κυνοκομείου Ιωαννίνων!

ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησαν το περασμένο Σάββατο δυο εθελοντές που φροντίζουν τα ζώα του Δημοτικού Κυνοκομείου Ιωαννίνων.

Οι εθελοντές κατέθεσαν ότι είδαν ένα κόκκινο αγροτικό αυτοκίνητο να χτυπάει ένα αδέσποτο σκυλί. Μαζί με άλλους δύο εθελοντές, που ήταν στο σημείο, κάλεσαν την Αστυνομία και μετέφεραν το σκυλί στο κυνοκομείο μέχρι να μεταφερθεί σε κτηνιατρείο.

Το Πόιντερ, που χτυπήθηκε, σύμφωνα με τους τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες θέλησε να διασχίσει τον δρόμο ενώ βρισκόταν σε απόσταση 100 μέτρων από το όχημα ενός κατοίκου, ο οποίος οδηγούσε το αγροτικό του.

Οι εθελοντές καταγγέλλουν ότι ενώ ο οδηγός είχε καλή ορατότητα και διέκρινε τον σκύλο στη μέση του δρόμου, δεν διέκοψε ταχύτητα, τον παρέσυρε, τον τραυμάτισε και συνέχισε κανονικά την πορεία του, παρά τις φωνές όσων ήταν παρόντες. Το σκυλί αρχικά μεταφέρθηκε για πρώτες βοήθειες στο κυνοκομείο, όπου διαπιστώθηκαν σοβαρά εξωτερικά τραύματα.

Η εθελόντρια κάλεσε την Αστυνομία, η οποία κατέγραψε το συμβάν και λίγη ώρα αργότερα επανήλθε ο οδηγός του οχήματος που κατευθυνόταν πάλι προς το μέρος τους, αυτή τη φορά από την αντίθετη κατεύθυνση.

Η εθελόντρια υποστηρίζει ότι τότε έβγαλε το κινητό της τηλέφωνο για να φωτογραφήσει την πινακίδα αλλά ο οδηγός, που την είδε, ακινητοποίησε το αμάξι του. Όταν εκείνη τον ρώτησε, αν συνειδητοποίησε πως χτύπησε τον σκύλο η απάντηση που έδωσε ήταν θετική. Η εθελόντρια του εξήγησε ότι ήταν υποχρεωμένος βάσει της νομοθεσίας να σταματήσει και του ανέφερε ότι το συμβάν έχει ήδη καταγραφεί από την Αστυνομία. Μάλιστα η εθελόντρια ξανακάλεσε στο Αστυνομικό Τμήμα, για να ενημερώσει ότι βρέθηκαν τα στοιχεία του αυτοκινήτου.

Στο άκουσμα της συνομιλίας, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο οδηγός – που δεν είχε κατέβει από το όχημα του – επιτάχυνε απότομα το αυτοκίνητο. Αγνόησε τον έτερο εθελοντή ο οποίος στεκόταν με την πλάτη ακριβώς μπροστά από το αγροτικό, ο οποίος άρχισε να οπισθοχωρεί προκειμένου να μην πατηθεί από το αυτοκίνητο. Πήδηξε στο πλάι για να ξεφύγει, αφού, όπως κατήγγειλαν, ο οδηγός του αγροτικού οχήματος έφυγε αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Περιπολικό κατέφθασε επί τόπου για δεύτερη φορά, καταγράφοντας και το δεύτερο συμβάν. Στη συνέχεια οι μάρτυρες κατέθεσαν μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων, για να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Η μια εθελόντρια χτύπησε λίγο στο χέρι της κι ο εθελοντής το γόνατό του αλλά ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους.

Πηγή: epirusgate.blogspot.gr