Πρώτη ηχηρή καμπάνα για κακοποίηση ζώου

ΣΕΡΡΕΣ. Το φυσά και δεν κρυώνει κάτοικος της Κάτω Καμήλας Σερρών, που καταδικάστηκε για κακοποίηση ζώου, σε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου, χωρίς αναστολή και 5.000 ευρώ, πρόστιμο.

Τον ιδιοκτήτη του ζώου καταδίκασε την περασμένη Παρασκευή το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών, διότι πριν μερικούς μήνες ο συγκεκριμένος άνθρωπος, σύμφωνα με τη δικογραφία, εντοπίστηκε να σέρνει με την μηχανή του, τον σκύλο του, επί ώρες μέχρι που κάποιοι νεαροί, κατάφεραν να  σταματήσουν το μαρτύριο του ζώου και το έσωσαν.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, είναι  η πρώτη φορά που καταδικάζεται κάποιος για κακοποίηση ζώου, χωρίς αναστολή, μετά την αυστηροποίηση της νομοθεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για τα ζώα συντροφιάς και γι’ αυτόν το λόγο η απόφαση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Στην Κάτω Καμήλα Σερρών, όπως υποστηρίζει η ΠΦΠΟ,  δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα, και δεν εφαρμόζεται κανένα πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών. Είναι μάλιστα μία περιοχή που οι κακοποιήσεις ζώων είναι ιδιαίτερα αυξημένες και απόδειξη γι αυτό, αποτελεί το εν λόγω περιστατικό, όπου κανένας κάτοικος δεν προσπάθησε να σώσει το ζώο, εκτός από κάποιους νεαρούς. Με εντολή εισαγγελέα το ζώο μεταφέρθηκε στο Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών και σήμερα είναι ασφαλές σε νέα οικογένεια.
 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις