Το εμπόριο μεγάλων άγριων θηραμάτων

 

 

 

Το Συμβούλιο αποφάσισε να μην εναντιωθεί στην έκδοση κανονισμού της Επιτροπής για την τροποποίηση του παραρτήματος ΙΙΙ του κανονισμού 853/20042 και του παραρτήματος Ι του κανονισμού 854/2004 σχετικά με τις ειδικές απαιτήσεις για τον χειρισμό μεγάλων άγριων θηραμάτων και για την επιθεώρηση μετά τη θανάτωσή τους (7193/14).

Ο κανονισμός 853/2004 προβλέπει, μεταξύ άλλων, απαιτήσεις για την παραγωγή και διάθεση στην αγορά κρέατος από άγρια θηράματα. Οι υπεύθυνοι επιχειρήσεων τροφίμων οφείλουν να εξασφαλίσουν ότι το κρέας του τύπου αυτού διατίθεται στην αγορά μόνο αν έχει παραχθεί σύμφωνα με το παράρτημα ΙΙΙ του εν λόγω κανονισμού. Το παράρτημα Ι του κανονισμού 854/2004 καθορίζει ειδικές απαιτήσεις για τους επίσημους ελέγχους που αφορούν το κρέας από άγρια θηράματα.

Το εμπόριο μεγάλων άγριων θηραμάτων που δεν έχουν υποστεί εκδορά από περιοχή θήρας σε εγκεκριμένες εγκαταστάσεις χειρισμού θηραμάτων που βρίσκονται στο έδαφος άλλου κράτους μέλους αποτελεί κοινή πρακτική, η οποία αντιπροσωπεύει σημαντικό μέρος του κρέατος αγρίων θηραμάτων που παράγεται στην Ένωση. Η εν λόγω τροποποίηση συμπληρώνει τις διατάξεις του κανονισμού 853/2004 σχετικά με το εμπόριο και τη μεταφορά με πιστοποίηση της συμμόρφωσης με τις διατάξεις της ΕΕ στον τόπο καταγωγής. Σύμφωνα με την τροποποίηση του κανονισμού 854/2004, οι επίσημοι κτηνίατροι οφείλουν να ελέγχουν ότι το σχετικό πιστοποιητικό συνοδεύει την αποστολή και να λαμβάνουν υπόψη τις πληροφορίες που περιέχονται στο εν λόγω πιστοποιητικό.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις