Επέστρεψε στην κερδοφορία η ΕΒΖ

Κέρδη έναντι ζημιών και πτώση κύκλου εργασιών εμφάνισε ο όμιλος της ΕΒΖ στο πρώτο τρίμηνο του 2012.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα αποτελέσματα προ φόρων της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. ανήλθαν σε κέρδη 6,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 20,3 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσυνής περιόδου, παρουσιάζοντας θετικό πρόσημο για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια. Το αντίστοιχο μέγεθος για τον Όμιλο ανήλθε σε κέρδη 7,3 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 5,2 εκατ. ευρώ της περσυνής περιόδου.

Παράλληλα, ο κύκλος των εργασιών της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. ανήλθε σε 127,7 εκατ. ευρώ μειωμένος κατά 12,6% έναντι της αντίστοιχης περσυνής περιόδου. Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου (συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών εταιρειών της Σερβίας) ανήλθε σε 170,4 εκατ. ευρώ μειωμένος κατά 11,8% έναντι της περσυνής περιόδου.

Το Μικτό Περιθώριο Κέρδους της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. ανήλθε σε 16,12% έναντι -3,83% της περσυνής περιόδου. Το αντίστοιχο μέγεθος για τον Όμιλο ανήλθε σε 23,91% έναντι 7,81% της περσυνής περιόδου.

Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. ανήλθαν σε κέρδη 11,3 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσυνής περιόδου. Το αντίστοιχο μέγεθος για τον Όμιλο ανήλθε σε κέρδη 26,7 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 8 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις