Χ.Δήμας:Το εμπάργκο έχει αρνητικό αντίκτυπο στις αγορές των δύο χωρών
Οι κυρώσεις της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας και τα αντίμετρα της Μόσχας βλάπτουν τις οικονομίες και των δύο πλευρών, θα πρέπει να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση για την άρση τους, δήλωσε ο Χρίστος Δήμας, πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, στους Ρώσους δημοσιογράφους. «Το εμπάργκο έχει αρνητικό αντίκτυπο στις αγορές των δύο χωρών. Όπως και κάθε άλλο Εμπορικό Επιμελητήριο, είμαστε αντίθετοι στις κυρώσεις και στα αντίμετρα. Και επειδή οι κυρώσεις είναι ένα προϊόν της πολιτικής διαδικασίας και δεν έχουν καμία οικονομική αιτιολόγηση, για εμάς είναι σαφές ότι τα μέρη θα πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι διαπραγματεύσεων και να βρουν μια λύση για τα κύρια γεωπολιτικά προβλήματα, που θα ξεκλειδώσουν όλα τα σχετικά οικονομικά θέματα» είπε ο Δήμας.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κυρώσεις είχαν αρνητικές συνέπειες στη δραστηριότητα του Επιμελητηρίου. Όταν ρωτήθηκε ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την άρση των κυρώσεων, αν έκανε το Επιμελητήριο έκκληση προς την κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών, ο Δήμας είπε ότι το Εμπορικό Επιμελητήριο δεν συμμετέχει στην πολιτική δραστηριότητα και δεν επιτρέπεται να κάνει πολιτικές δηλώσεις, αλλά αναφέρει τις απόψεις του στους δημοσιογράφους και στα μεμονωμένα μέλη κυβέρνηση.
 
Το Επιμελητήριο δεν προτίθεται να ακυρώσει τη συμμετοχή του στα προγραμματισμένα για τους επόμενους μήνες φόρα και εκθέσεις για την προώθηση τροφίμων (Ekspotrof και Prodekspo, 4ο Ελληνορωσικό Φόρουμ Εξαγωγών στη Θεσσαλονίκη), δήλωσε ο Δήμας. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Εμπορικό Επιμελητήριο προτίθεται να προωθήσει νέα προϊόντα στη ρωσική αγορά, όπως φαρμακευτικά προϊόντα, ηλεκτρικές συσκευές. Τον Νοέμβριο, στο νησί της Λέσβου προγραμματίστηκε οργάνωση απευθείων συναντήσεων μεταξύ των Ρώσων, Ελλήνων και Κυπρίων επιχειρηματιών.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις