Χαρακόπουλος: Η ΑΤΕ Bank θα παραμείνει στο Δημόσιο

Την επισήμανση ότι όποια λύση και εάν προκριθεί, στο θέμα του μέλλοντος της Αγροτικής Τράπεζας, δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία στους αγρότες έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, τονίζοντας παράλληλα ότι κυβερνητική πρόθεση είναι να παραμείνει η ΑΤΕ στον δημόσιο πυλώνα.

Μιλώντας στην εφημερίδα Ελευθερία, δήλωσε ότι «σε κάθε περίπτωση, η λύση που θα προκριθεί δεν θα βάζει σε περιπέτειες τον αγροτικό κόσμο».

Ειδικότερα, ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε ότι στο κυβερνητικό επιτελείο έγινε ενημέρωση για την κατάσταση της ΑΤΕ, τις διαδικασίες της εξέλιξης των διαγωνισμών, ενώ παρουσιάστηκαν και οι προτάσεις για το μέλλον της τράπεζας –υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του σχεδιασμού που έχει προταθεί είναι και ο διαχωρισμός σε «καλή» και «κακή» τράπεζα. Αν και δήλωσε ότι δεν εντάσσεται στις αρμοδιότητές του το συγκεκριμένο θέμα, ο λαρισαίος υπουργός ανέφερε ότι πρόθεση –που ταυτίζεται με τη βούληση και του αγροτικού κόσμου- είναι να παραμείνει η Αγροτική Τράπεζα στον δημόσιο πυλώνα.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις