Ο δείκτης τιμών τροφίμων αυξήθηκε 1,4 % το Σεπτέμβριο  σύμφωνα με το FAO

   
 O δείκτης τιμών τροφίμων FAO αυξήθηκε ελαφρώς τον Σεπτέμβριο του 2012 κατά 1,4%, ή 3 επιπεδα επάνω, από το επίπεδό του τον Αύγουστο.

Ο δείκτης, βασισμένος στις τιμές ενός καλαθιού των διεθνώς εμπορικών προϊόντων τροφίμων, που αναρριχείται σε 216 σημεία το Σεπτέμβριο από 213 σημεία τον Αύγουστο. Η άνοδος απεικόνισε την ενίσχυση των τιμών γαλακτοκομείων και κρέατος και περισσότερο περιείχε τις αυξήσεις για τα δημητριακά. Οι τιμές της ζάχαρης και τα πετρέλαια έπεσαν.

Ο δείκτης FAO στέκεται αυτήν την περίοδο 22 σημεία κάτω από την αιχμή 238 σημείων του τον Φεβρουάριο του 2011, και 9 σημεία κάτω από το επίπεδο 225 σημείων του τις 2011, Σεπτεμβρίου.

Ο δείκτης τιμών δημητριακών FAO υπολόγισε κατά μέσο όρο 263 σημεία Σεπτέμβριο, 1 %  ή 3 επιπεδα επάνω από τον Αύγουστο, όπως κέρδη στο σίτο και οι τιμές ρυζιού αντιστάθμισαν μια πτώση στον αραβόσιτο. Ενώ  στενεύοντας οι διαθεσιμότητες εξαγωγής αραβόσιτου και οι υψηλές τιμές αραβόσιτου έχουν οδηγήσει τις αγορές δημητριακών στους τελευταίους μήνες, οι προμήθειες σίτου έχουν γίνει επίσης μια ανησυχία. Εν τούτοις, οι διεθνείς τιμές σίτου μειώθηκαν προς το δεύτερο μισό του μήνα, μετά από την ανακοίνωση από τη ρωσική ομοσπονδία ότι δεν θα επέβαλλε τους περιορισμούς στις εξαγωγές.

.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις