Νέο σύστημα είσπραξης χρημάτων άδρευσης μέσω δηλώσεων ΟΣΔΕ
Νέο σύστημα είσπραξης των χρημάτων από τους οργανισμούς εγγείων βελτιώσεων, στα πρότυπα των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ, έχει στα «σκαριά» το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Όπως κάναμε και για να σιγουρέψουμε ότι ο ΕΛΓΑ θα παίρνει τα λεφτά μέσω των δηλώσεων του ΟΣΔΕ, θα κάνουμε την ίδια δουλειά για να παίρνουν οι ΤΟΕΒ και οι ΓΟΕΒ τα χρήματα που απαιτούνται στα λίγα έστω χρήματα που ζητούν, προκειμένου να μπορέσουν να μαζεύουν τα χρήματά τους μέσω των δηλώσεων αυτών, μέσω των δηλώσεων του ΟΣΔΕ, τόνισε σχετική στη βουλή ο Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος προανήγγειλε νέες αλλαγές.

  «Θα διορθώσουμε ένα λάθος που πιστεύω ότι αυτό δημιούργησε μία μεγάλη δυσλειτουργία. Το κόστος άρδευσης πήγαινε μέχρι τώρα στον ιδιοκτήτη του αγρού.

Πολλές φορές, όμως, αυτός νοίκιαζε τα χωράφια του σε αγρότες που έκαναν χρήση του νερού για να αρδεύσουν τα χωράφια τους και φυσικά ποτέ ο ιδιοκτήτης δεν είχε κανένα λόγο να πάει να πληρώσει τον ΤΟΕΒ ή τον ΓΟΕΒ, γιατί σου λέει ας το κόψουν, αφού εγώ δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσω. Αυτό δημιούργησε ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα και θα διορθωθεί», είπε χαρακτηριστικά καταλήγοντας ο κ. Τσαυτάρης.

 

Αλέξανδρος Μπίκας

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις