Νέα μέτρα για την ένταξη στο ΕΣΠΑ

Νέα μέτρα για την απεμπλοκή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που είναι «μπλοκαρισμένα» στο ΕΤΕΑΝ και θα διοχετευθούν στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και σήμερα θα παρουσιάστουν.

Ανακοίνωσε επίσης ότι την Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών και ο ίδιος έχουν συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες ώστε να απεμπλακούν 1 δισεκ. 440 εκ. ευρώ για δάνεια και ενισχύσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Ο κ. Χατζηδάκης  εκτίμησε ότι μέσα στο Νοέμβριο θα αρχίσουν να πέφτουν τα πρώτα χρήματα στην αγορά.

Αναφορικά με την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι υπάρχουν σε εξέλιξη τουλάχιστον έξι μέτωπα. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η απορρόφηση η οποία «τρέχει» σε ρυθμούς πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ θα ξεπεράσει και τις χώρες που είναι πιο μπροστά. Προωθείται ταυτοχρόνως απλοποίηση των διαδικασιών ένταξης στο ΕΣΠΑ με περιορισμό των υπογραφών και των διαδικασιών, ενώ τον Δεκέμβριο θα εξαγγελθούν μέτρα απλούστευσης στις απαλλοτριώσεις. Ακόμη, από τα 181 έργα προτεραιότητας, στα 40 προβληματικά θα διοριστούν project managers. Παράλληλα γίνεται αναθεώρηση των προγραμμάτων της τρέχουσας περιόδου 2007-2013, για να ενισχυθούν προγράμματα για την απασχόληση των νέων και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επίσης ολοκληρώνονται ημιτελή έργα της περιόδου 2000-2006. Την ίδια ώρα ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι δίνεται ταυτόχρονα η μεγάλη μάχη για το νέο ΕΣΠΑ με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις