«Η Ώρα της Eλληνικής Οικονομίας»

Άρχισαν ήδη οι εργασίες του συνεδρίου «Η Ελληνική Οικονομία» πού διοργανώνει για 23η χρονιά το Ελληνο-Aμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο την πιο κρίσιμη ώρα για τη χώρα μετά τις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup. Μίλησαν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο κ. Σάκης Παπαθανασίου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη συμβολή της στήριξής τους στο κυβερνητικό έργο που έχει επιτελεσθεί μέχρι τώρα, γεγονός το οποίο επηρέασε θετικά τις αποφάσεις αυτές, θέτοντας τις βάσεις για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας στη διεθνή κοινότητα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η ομιλία του Πρεσβευτού των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Daniel Smith, πού τόνισε την ανάγκη να συνεχισθούν με αμείωτο ρυθμό οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ως βασική προϋπόθεση για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Ο Αμερικανός διπλωμάτης διαβεβαίωσε τους συνέδρους ότι το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την Ελλάδα θα συνεχισθεί αμείωτο σε όλα τα επίπεδα.

Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις απασχόλησαν επίσης τους ομιλητές του συνεδρίου, όπου σημασία δόθηκε κυρίως στην αναδιάταξη της δημόσιας διοίκησης και στην εξέλιξη του έργου της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στα οποία αναφέρθηκε εκτενώς και ο Υπουργός κ. Αντώνιος Μανιτάκης. Τα έργα αυτά αναλύθηκαν συνδυαστικά με την προσπάθεια για περισσότερη διαφάνεια στην διαχείριση των δημοσίων υποθέσεων, για πάταξη της διαφθοράς και για ανάσχεση του φαινομένου της φοροδιαφυγής όπου αναφέρθηκαν εκτενώς ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Σούρλας και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάς κ. Κώστας Μπακούρης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η παρέμβαση της Πρεσβευτού της Αυστραλίας στην Ελλάδα κας Jenny Bloomfield πού αναφέρθηκε στο παράδειγμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της χώρας της πού ήδη αποτελούν άριστη διεθνή πρακτική απόλυτα εφαρμόσιμη και στην περίπτωση της Ελλάδας.
 Τέλος, στο ελληνικό χρέος και στην προσπάθεια της Ελλάδας να ξεπεράσει την οικονομική κρίση αναφέρθηκαν ο ειδικός σύμβουλος της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  κ. Joly Dixon και ο επικεφαλής της Μονάδας «Ελλάς» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Gabriele Giudice, ενώ ο Πρόεδρος της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας «Cross Border Finance Inc» κ. Uwe Bott, εξήγησε γιατί η Ελλάδα αποτελεί πλέον έναν αξιόλογο επενδυτικό προορισμό για τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Το συνέδριο θα συνεχισθεί και αύριο με ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, καθώς και με ομιλίες κυβερνητικών εκπροσώπων και επιφανών Ελλήνων και ξένων ειδικών, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στα επίκαιρα θέματα που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα. Πιο συγκεκριμένα, κεντρική ομιλία για την ανάπτυξη θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης, για την ενέργεια και τους φυσικούς πόρους, ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Σταύρος Καλαφάτης και ο βουλευτής και πρώην Υφυπουργός κ. Ιωάννης Μανιάτης, για την εκπαίδευση και τη σύνδεσή της με το επιχειρηματικό περιβάλλον, ο κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και η πρώην Υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου και τέλος, για τον τουρισμό η Υπουργός κ. Ολγα Κεφαλογιάννη.
 
 Τις εργασίες του συνεδρίου θα κλείσει ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς με βαρυσήμαντη ομιλία του κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού δείπνου, παρουσία των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας.


Χορηγοί: Xρηματιστήριο Αθηνών, Attica Ventures, Attica Wealth Management
Υποστηρικτής: Αxia Ventures
Αρωγοί: Enel Green Power, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Google, Lockheed Martin, ONEX, SAS Institute
 
Χορηγοί επικοινωνίας: Real News, Ναυτεμπορική, International Herald Tribune, Real fm, SBC, Business Partners . Χορηγοί διαδικτυακής επικοινωνίας είναι οι: newsit.gr, naftemporiki.gr, real.gr, emea.gr, News247.gr, agrocapital.gr, bponline.amcham.gr.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις