Στην επικείμενη οικονομική κρίση στον κόσμο μετά το COVID-19, η Ινδία θα μπορούσε να αναδειχθεί ως μια μεγάλη οικονομία εάν παίζει καλά τα χαρτιά της αυτή τη στιγμή. Ο κυρίαρχος αγροτικός πληθυσμός που ασχολείται με τη γεωργία και τις Allied Industries θα μπορούσε να κρατήσει το κλειδί για την περιουσία του και να καθιερώσει το έθνος ως «σιτοβολώνας του κόσμου» που ικανοποιεί τις βασικές ανάγκες σε τιμές premium. Με μια μικρή ώθηση προς τη σωστή κατεύθυνση από την κυβέρνηση, την εισαγωγή της εταιρικής κουλτούρας στη γεωργία και την επιδέξια διαχείριση της άμεσης κρίσης, η Ινδία θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται στο χάρτη των ισχυρότερων οικονομιών στον κόσμο μόλις η έκλειψη COVID-19 αρχίσει να εξασθενεί.
Αν και υπάρχουν επικείμενες προκλήσεις στη μάχη κατά του COVID-19 όπως ο πληθωρισμός, η ανεργία, η εμβάθυνση της φτώχειας, αλλά εάν η Ινδία μετακινηθεί από την προσέγγιση «Make in India» σε μια νέα στρατηγική «Grow in India», υπάρχει μια νέα αυγή που περιμένει τη χώρα. Πρέπει να αχρηστευθούμε από την ιδέα ότι η κατασκευή θα μεταφερθεί στην Ινδία επειδή η Κίνα έχει χτυπηθεί αυτή τη στιγμή.
Φυσικά, πρώτα πρέπει να τακτοποιήσουμε το σπίτι μας και να αντιμετωπίσουμε τα επείγοντα ζητήματα της λαθραίας μετανάστευσης και την υποστήριξη στους αγρότες για να τους βοηθήσουμε να αποθηκεύσουν τα φθαρτά αγαθά τους. Αγρότες υποστηρίζουν οτι ενώ δεν επηρεάζονται από το COVID-19 και μπορούν να συγκομίζουν τα προϊόντα τους. Η εργασία, στην πραγματικότητα, ήταν πιο εύκολα διαθέσιμη καθώς αρκετοί μετανάστες εργαζόμενοι επέστρεψαν στο σπίτι τους. Ακόμα κι αν κάποια από τα ευπαθή είδη είναι σπατάλη, πωλούνται σε υψηλότερες τιμές αντισταθμίζοντας τις απώλειες του αγρότη.
Στην Ινδία, οι αγροτικοί λαοί ασχολούνται σε μεγάλο βαθμό με τη γεωργία και τις συναφείς δραστηριότητες. Αυτή η ενότητα αποτελεί το 70% του συνολικού πληθυσμού. Η περίοδος συγκομιδής από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο είναι σε αυτούς και οι καλλιέργειες Ραμπι όπως το σιτάρι, το φασόλι σόγιας και πολλά άλλα δημητριακά σύντομα θα αρχίσουν να χτυπούν τις αγορές που έχουν αρχίσει να στεγνώνουν. Το κλείσιμο 21 + 19 ημερών σε εθνικό επίπεδο οδήγησε σε εκκένωση θεών λόγω αγοράς πανικού και αυξημένης κατανάλωσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Καθώς τα γεωργικά προϊόντα αρχίζουν να φτάνουν στα μαντάκια, οι αγρότες μπορούν να ελπίζουν να έχουν πολύ καλύτερα οφέλη, χάρη στην αυξημένη ζήτηση.
Η γεωργία συμβάλλει στο 15% του ΑΕΠ και η πλειονότητα του πληθυσμού που ασχολείται με αυτόν τον τομέα είναι απίθανο να έχει σημαντικές επιπτώσεις, καθώς οι πόροι, ουσιαστικά η φθηνή εργασία θα συνεχίσει να διατίθεται ελεύθερα. Επίσης, εκτός από την Ινδία, θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για δημητριακά σε ολόκληρο τον κόσμο. Θα μπορούσε ακόμη και να υπάρξει επισιτιστική κρίση σε όλο τον κόσμο και η Ινδία πρέπει να το χρησιμοποιήσει ως ευκαιρία για ανάπτυξη και πώληση του «Grow In India» κατά προτεραιότητα. Θα ανοίξει το δρόμο για την κάλυψη των παγκόσμιων απαιτήσεων και τη σίτιση ολόκληρου του κόσμου, κερδίζοντας έτσι το όνομα «Granary of the World».
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις