Ενα μπαράζ από αρνητικά νέα οδήγησε το κρυπτονομίσματα σε μία καθοδική σπείρα μετά το ιστορικό υψηλό που άγγιξε τον Απρίλιο, πάνω από τα 64.000 δολάρια. Το «κακό» άρχισε από τον Ελον Μασκ, όταν ανακοίνωσε στους πελάτες της Tesla ότι η αυτοκινητοβιομηχανία του δεν θα δέχεται πλέον πληρωμές σε bitcoin για την αγορά αυτοκινήτων, εξαιτίας των ανησυχιών για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την «εξόρυξη» κρυπτονομισμάτων, καθώς πρόκειται για μία εξαιρετικά ενεργοβόρο διαδικασία.
Εκτοτε, ο Μασκ «μαλάκωσε» τη στάση του, συμφωνώντας να συναντηθεί με τους επικεφαλής εκπροσώπους που ελέχουν τη διαδικασία «εξόρυξης» bitcoin στη Β.Αμερική προκειμένου να μοιραστεί μαζί τους τις ανησυχίες του για την ενεργειακή κατανάλωση. Ακολούθησε η Κίνα, η οποία αυστηροποίησε τα μέτρα της κατά των κρυπτονομισμάτων και εν συνεχεία το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών που αποκάλυψε τα σχέδιά του για φορολόγηση του bitcoin, τη στιγμή που η Φέντεραλ Ριζέρβ άφησε να ενννοηθεί ότι δρομολογεί τη δημιουργία ενός ψηφιακού δολαρίου.
Δεν ήταν όμως μόνο η πτώση του bitcoin το Μάιο, παρότι τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα δεν κατέγραψαν τόσο μεγάλες απώλειες.
Παρά την έντονη μεταβλητότητα του Μαίου πάντως, το bitcoin παραμένει ενισχυμένο περισσότερο από 25% φέτος. Η τιμή του bitcoin βούλιαξε από τα 20.000 δολάρια το Δεκέμβριο του 2017, που ήταν τότε ιστορικό υψηλό, σε χαμηλότερα από τα 3.000 δολάρια στις αρχές του 2019 για να ανακάμψει και πάλι. Επίσης, η βουτιά 40% του bitcoin το Σεπτέμβριο του 2011 σημειώθηκε στο μέσον της τριμηνιαίας καθοδικής πορείας του που διήρκεσε από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο του ιδίου έτους, στη διάρκεια του οποίου οι τιμές υποχώρησαν περισσότερο από 35% μηνιαίας.
Οποιος όμως πέρασε όλη αυτή τη θύελλα γνωρίζει το εξής: ότι το bitcoin από τα 2 δολάρια τον Οκτώβριο του 2011 κυμαίνεται σήμερα στα 37.000 δολάρια. Και αυτό λέει πολλά…
Πηγή: Moneyreview
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις