Με μεγάλη επιτυχία διεξάγεται για δεύτερη χρονιά από τις 5 έως τις 11 Μαΐου 2019, ο πρώτος κύκλος του Θερινού Σχολείου που υλοποιείται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά».
Στόχος του Θερινού Σχολείου είναι να προσφέρει μια νέα εκπαιδευτική εμπειρία στον Αγροδιατροφικό Τομέα σε νέους επιστήμονες από ένα μεγάλο εύρος επιστημών (γεωπόνοι, μηχανικοί, οικονομολόγοι, διαιτολόγοι, χημικοί, κλπ) οι οποίοι μπορούν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, της μεταποίησης και των τροφίμων. Επιπλέον οι συμμετέχοντες συναντώνται και συνομιλούν με τοπικούς παραγωγούς και επισκέπτονται σύγχρονες και παραδοσιακές μονάδες που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα στην περιοχή των Τρικάλων.
Κατά τις εργασίες του Θερινού Σχολείου οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται για την ανάπτυξη μιας επιχειρηματικής ιδέας στον αγροδιατροφικό κλάδο. Σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων η νικήτρια ομάδα θα έχει την δυνατότητα να επεξεργαστεί περαιτέρω την ιδέα της και να φιλοξενηθεί στο GiSeMi HUB του Δήμου για 12 μήνες υπό την συμβουλευτική καθοδήγηση της Ομάδας Καθηγητών του Γ.Π.Α.
«Το Θερινό Σχολείο, είναι μια άριστη ευκαιρία να βρεθούν μαζί νέοι επιστήμονες του αγροδιατροφικού κλάδου, να συνεργαστούν και να ανταλλάξουν απόψεις ώστε να παράξουν νέες επιχειρηματικές ιδέες» δηλώνει η Έφη Λαζαρίδου, Διευθύνουσα σύμβουλος του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά».
Για την υλοποίηση του προγράμματος η Επιστημονική Υπεύθυνη του Θερινού Σχολείου, Μαρία Καψοκεφάλου, Καθηγήτρια στη Διατροφή του Ανθρώπου στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, συνεργάζεται με μια ομάδα Καθηγητών και έμπειρων εκπαιδευτών του πανεπιστημίου.
«Επιστρέφουμε στα Τρίκαλα για δεύτερη συνεχή χρονιά για την διοργάνωση του Θερινού Σχολείου του Γ.Π.Α. Έχουμε ήδη μια πολύ θετική εμπειρία από την περυσινή διοργάνωση για τον τρόπο που ανταποκρίθηκαν οι συμμετέχοντες και για τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα του Θερινού Σχολείου του ΓΠΑ 2018. Το 2019 με ενισχυμένη την επιστημονική ομάδα μας με τους καθηγητές του Γ.Π.Α. κ. Φάλια Οικονόμου και κ. Κώστα Τσιμπούκα καθώς και ειδικούς συνεργάτες παρέχουμε στους εκπαιδευόμενους στοχευμένες γνώσεις, διευρύνουμε τις συνεργασίες μας με παραγωγούς και τοπικές μονάδες και ενισχύουμε τα δίκτυα συνεργασιών των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα» δηλώνει η κα. Καψοκεφάλου.
Ο δεύτερος κύκλος προγραμματίζεται στη Τρίκαλα από 3 έως 8 Ιουνίου 2019. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση μέχρι τις 12 Μαΐου στον ακόλουθο σύνδεσμο.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις