Αυξάνονται οι εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων της ΕΕ

Η μεγαλύτερη αύξηση των μηνιαίων εξαγωγών καταγράφηκε για τις αγορές της Κίνας, της Τουρκίας και της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία έκθεση για το εμπόριο αγροδιατροφικών προϊόντων που δημοσιεύτηκε σήμερα, τον Νοέμβριο του 2019 η μηνιαία αξία των εξαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων της ΕΕ συνέχισε να αυξάνεται και διαμορφώθηκε στα 13,43 δισ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 7,3 % σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2018.

Εν τω μεταξύ, οι μηνιαίες εισαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων υποχώρησαν ελαφρώς στα 9,78 δισ. ευρώ, ποσό μειωμένο κατά 5,7 % σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2018. Κατά συνέπεια, το εμπόριο αγροδιατροφικών προϊόντων κατέγραψε μηνιαίο πλεόνασμα ύψους 3,65 δισ. ευρώ.

Η μεγαλύτερη αύξηση των μηνιαίων εξαγωγών καταγράφηκε για τις αγορές της Κίνας, της Τουρκίας και της Αιγύπτου. Από πλευράς προϊόντων, η αύξηση οφείλεται κυρίως στο χοιρινό, το σιτάρι και τα εντόσθια.

Η μηνιαία έκθεση περιλαμβάνει και μια επισκόπηση του εμπορίου αγροδιατροφικών προϊόντων κατά το τελευταίο 12μηνο, η οποία καλύπτει το εμπορικό ισοζύγιο, την εξέλιξη ανά κατηγορία προϊόντων και τους κύριους εμπορικούς εταίρους της ΕΕ.