Βαρύ πυροβολικό στέλνει η Ρωσία για τις εξαγωγές



Την Αθήνα επισκέπτεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Κτηνιατρική και Φυτοϋγειονομική Εποπτεία Σεργκέι Ντάνκβερτ.

Η παρουσία του Ρώσου αξιωματούχου στην Αθήνα κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική, διότι έρχεται στην Ελλάδα για να διαπραγματευθεί με το ελληνικό Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τι μέλλει γενέσθαι με τις εξαγωγές που αφορούν ψάρι, γαλακτοκομικά και κρέας, οι οποίες είχαν σταματήσει ή υπήρξε μερική απαγόρευση.

Οι ρωσικές αρχές από τις 15 Ιουλίου 2013 επέβαλαν προσωρινό καθολικό εμπάργκο στα προϊόντα ζωικής προέλευσης και μερική απαγόρευση στις εισαγωγές ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας.

Σε έλεγχο που έγινε σε 16 ελληνικές εταιρίες διαπιστώθηκε πως παρότι δεν είχαν ακατάλληλα ή επικίνδυνα τρόφιμα δεν τηρούσαν τους πολύπλοκους κτηνιατρικούς και υγειονομικούς κανόνες που όφειλαν να τηρούν, όπως προβλέπει η ρωσική νομοθεσία.

Ο 59χρονος βραβευμένος Ρώσος αξιωματούχος είναι καλός γνώστης τόσο της γεωργικής μηχανικής, όσο και της λειτουργίας των ιχθυοτροφείων.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις