Υπόσχεται εκπλήξεις η φετινή HORECA

Από νέες τεχνολογίες μέχρι GReat Kouzina υπόσχεται η φετινή 9η  Διεθνής έκθεση HORECA 2014, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 10 Φεβρουαρίου 2014 στο Metropolitan Expo από τη FORUM AE, που διοργανώνει εκθέσεις κι εκδίδει κλαδικά έντυπα

Συμμετέχουν 525 εκθέτες και θα αναπτυχθεί σε 45.000 τ.μ., εκθεσιακής επιφάνειας ενώ τα εγκαίνια θα γίνουν από την Υπουργό Τουρισμού,  Όλγα Κεφαλογιάννη την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα.

Η HORECA σε μόλις 9 χρόνια αύξησε θεαματικά όλα της τα μεγέθη. Μέσα σε εννέα διοργανώσεις αύξησε κατά 533% το εκθεσιακό της μέγεθος ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα οι επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 283% και οι εκθέτες από 146 το 2006 εκτινάχθηκαν στους 525 το 2014.

Στο πλαίσιο της έκθεσης μετέχουν όλοι οι θεσμικοί φορείς της Τουριστικής κι Επισιτιστικής Βιομηχανίας: Υπουργείο Τουρισμού, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο  Ελλάδος, Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων,  Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος,  Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος και SCAE Hellas, υπό την αιγίδα και την ευθύνη των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι καινοτόμες θεματικές παράλληλες εκδηλώσεις. Ειδικότερα στο πλαίσιο της έκθεσης για τα Ξενοδοχεία και τη Μαζική Εστίαση θα πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις:

• Γ’ Γενική Συνέλευση ΞΕΕ.
Τα φλέγοντα ζητήματα του Ξενοδοχειακού κλάδου και των υποδομών φιλοξενίας της χώρας θα συζητηθούν στην 3η Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος θα λάβει χώρα στις 7 Φεβρουαρίου στις 17:00, όπου αναμένεται να παρευρεθούν πάνω από 2.000 ξενοδόχοι απ’ όλη τη χώρα.

• Εκδήλωση ΣΕΤΕ: «Η Γαστρονομία στο Μάρκετινγκ του Ελληνικού Τουρισμού». Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014 Ο ΣΕΤΕ θα πραγματοποιήσει ειδική εκδήλωση για την ανάδειξη της Ελληνικής Γαστρονομίας σε  ταξιδιωτική εμπειρία.  Στην ημερίδα, μεταξύ άλλων, έχουν προσκληθεί ως ομιλητές οι κ.κ. Αλέξανδρος Λαμνίδης (Γενικός Διευθυντής ΣΕΤΕ), Ιωσήφ Πάρσαλης (Managing Director Marketing Greece), Ηλίας Μαμαλάκης, Πλάτωνας Μαρλαφέκας (Διευθυντής Μάρκετινγκ, Λουξ), Μηνάς Μαυρικάκης (Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων, Αθηναϊκή Ζυθοποιία), Ντίνα Νικολάου, Γιώργος Πίττας (Ξενοδόχος-Μέλος του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος & Επικεφαλής Προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό»), Χρήστος Σοκόλης (Ιδρυτής του Γραφείου Marketing Food Concepts και μέτοχος της Εταιρείας Fresh Ζαχαροπλαστεία), Νίκος Φωτιάδης (Chef, Αντιπρόεδρος Ινστιτούτου Πιερικής Γαστρονομίας).

• «Ελληνικό Πρωινό» από το Ξ.Ε.Ε. Το επιτυχημένο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος επιστρέφει δυναμικά στην έκθεση HORECA πάντα στο ίδιο πνεύμα και concept! Φέτος θα παρουσιαστούν κι άλλα πρωινά επιμέρους
περιοχών, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μέσα από τις διαδικασίες των καινούργιων Τοπικών Συμφώνων Ελληνικού Πρωινού που υπογράφτηκαν με τις αντίστοιχες Περιφέρειες μέσα στη χρονιά που πέρασε. Συγκεκριμένα, αυτή την φορά είναι η σειρά της Κρήτης, της Μακεδονίας, της Θράκης και της Κέρκυρας να
παρουσιάσουν τη δική τους εκδοχή για το «Ελληνικό Πρωινό» αξιοποιώντας τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

• GReat…Kouzina: Η νέα διεθνής ταυτότητα της ελληνικής γαστρονομίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανάμεσα στα δρώμενα της 9ης HORECA έχει το συνέδριο GReat Kouzina που θ’αποτελέσει το κορυφαίο γεγονός του 7ου Διεθνούς Forum Γαστρονομίας. Πρόκειται για την παρουσίαση της νέας διεθνούς ταυτότητας της Ελληνικής Γαστρονομίας από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των θεσμικών και κρατικών φορέων του τουρισμού, πανεπιστημιακοί αλλά και εκπρόσωποι του ιατρικού χώρου που θα επισημάνουν τα οφέλη της ελληνικής διατροφής μέσω του συνεδρίου.

• 2ο Future Hotel on the Web. Το πλήρως ανανεωμένο και εμπλουτισμένο «2ο Future Hotel on the Web» θα πλαισιωθεί για ακόμη μια χρονιά από πλούσιες δράσεις μέσα από τις οποίες θα παρουσιαστούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τις διαδικτυακές τεχνολογίες, καθώς και τα εργαλεία που προσφέρονται στο σύγχρονο ξενοδόχο με σκοπό την
αύξηση των ιντερνετικών του πωλήσεων. Ο σύγχρονος ξενοδόχος θα μπορεί να ενημερωθεί και να βρει περισσότερες από 20 εταιρείες του κλάδου, αλλά και τα προϊόντα γύρω από τις νέες τεχνολογίες και το e-hotelmarketing που τον αφορούν.

• HORECA Beer & Spirit Show. H ενοποίηση του Φεστιβάλ Μπύρας και του σόου των μπάρμεν θα πραγματοποιηθεί  με στόχο ένα πιο ευέλικτο event με παλμό που να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον κάθε bartender. Οι φετινές εκδηλώσεις θα επικεντρώνονται στα αλκοολούχα ποτά και στην μπίρα, με προσκεκλημένους σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, όπως ο Hidetsuko Ueno διάσημος Ιάπωνας bartender που ειδικεύεται στο σκάλισμα στον πάγο κι ο Fernando Castellon. Υπό την αιγίδα της ΕΜΕ θα πραγματοποιηθούν και οι διαγωνισμοί Cocktail, Flairtending, Draft Master και Beer Bottle Speed Opening.

• Πρωταθλήματα Καφέ του SCAE Hellas. Τo υψηλό επίπεδο των baristi στην Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν από κοντά οι επαγγελματίες του κλάδου της Καφεστίασης που θα επισκεφθούν την 9η HORECA. Οι καλύτεροι baristi του χώρου θα διαγωνιστούν για τον τίτλο του πρωταθλητή στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ που θα πραγματοποιηθούν από τον SCAE Hellas. Συγκεκριμένα, θα διεξαχθούν οι διαγωνισμοί «Coffee in Good Spirits», «Latte Art», «Cup Taster’s Cup», το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Barista, καθώς και το «Brewer’s Cup».

HORECA WINE.Στην έκθεση θα φιλοξενηθούν εγχώριες επώνυμες ετικέτες Οίνου και ταυτόχρονα γευσιγνωσίες ελληνικών ποικιλιών, αφρώδων οίνων και διάφορων τύπων κρασιού. Δεν θα λείψουν τα σεμινάρια από κορυφαίους οινολόγους και sommeliers, με στόχο την επιμόρφωση κάθε επαγγελματία, που ενδιαφέρεται να εμπλουτίσει τις γνώσεις του γύρω από το κρασί, παρέχοντας έτσι υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στον πελάτη του.

Περισσότερες πληροφορίες : τηλ. T. 210 5242100, 210 5240922 F. 210 5246581 www.forumsa.gr E. [email protected], www.horecaexpo.gr

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις