Νέες ενισχύσεις σε 22 Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις για επενδυτικά σχέδια που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ύδατος

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ανακοινώθηκε η τρίτη τροποποίηση της υπ’ αριθμ. ΠΔΕ/ΔΑΟ/149972/664/11-05-2023 απόφασης ανάρτησης πινάκων αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων ενίσχυσης που κατατέθηκαν από Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα για ένταξη στη Δράση 4.1.2 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ύδατος» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020 στο πλαίσιο της υπ. αριθμ. 1710/7- 5-2021 Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης.

Βάσει της τροποποίησης των αποτελεσμάτων μετά την αξιολόγηση των ενδικοφανών προσφυγών  διατίθεται συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης 269.551,56 ευρώ για 22 επιλέξιμες αιτήσεις. 

Στόχοι της Δράσης 4.1.2 είναι:

  • Η αποκατάσταση, διατήρηση και ενίσχυση των οικοσυστημάτων που συνδέονται με τη γεωργία με την εξοικονόμηση ύδατος μέσω της μείωσης της ποσότητας που αντλείται από τα υπόγεια ή επιφανειακά υδατικά συστήματα.
  • Η προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων μέσω της αύξησης της αποδοτικότητας χρήσης ύδατος με την εισαγωγή προηγμένων αρδευτικών συστημάτων στη γεωργία.
  • Η βελτίωση του περιβαλλοντικού προφίλ των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και η άμβλυνση των επιπτώσεων στην κλιματική αλλαγή μέσω της βελτίωσης της διαχείρισης του ύδατος.
  • Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των βιώσιμων ελληνικών γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ενίσχυσης επενδύσεων ώστε να εκσυγχρονιστούν.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος / Βοηθός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Παράλληλα με τα επενδυτικά προγράμματα των σχεδίων βελτίωσης που υλοποιούμε και των νέων σχεδίων που έχουν σαν στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, που αυτή τη χρονική περίοδο αξιολογούμε, ξεκινάμε και το πρόγραμμα για τη βελτίωση της διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Τα θέματα διαχείρισης υδάτινων πόρων αποτελούν προτεραιότητα για μια βιώσιμη και ανταγωνιστική γεωργική εκμετάλλευση. Παράλληλα θέματα διαχείρισης του ύδατος στον πρωτογενή τομέα αποτελούν προτεραιότητα για τη Περιφέρεια εν όψει του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις